Hlavní obsah

Nezůstávat v nepojízdném autě uprostřed dálnice! Kamera zachytila vtlačení fabie pod tahač s tankem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Video z dopravní kamery ukazuje sobotní smrtelnou nehodu na dálnici D1 u Bohumína. Obviněný řidič z Litvy sešrotoval svým kamionem v pravém pruhu dálnice stojící osobní auto, které doprovázelo kamion převážející tank. Při nehodě zemřel majitel tanku, vážně se zranil jeho syn. Podle policie zastavili, aby počkali na otevření závory.

Sekundy před nehodouVideo: Repro Facebook

 
Článek

To je ale krajně nebezpečná situace, při jakémkoli problému s vozem je nejlepší vystoupit, schovat se za svodidla a varovat přijíždějící řidiče, aby zpomalili. Pokud to jde, zastavit alespoň v odstavném pruhu.

Nehoda se stala v sobotu v půl deváté ráno na 376,5. kilometru dálnice D1 u Bohumína ve směru na Polsko. V pravém pruhu zastavil kamion převážející na podvalu tank, za ním stálo červené osobní auto, které stojící náklaďák doprovázelo.

Video, které se objevilo na sociálních sítích, zaznamenalo tragické okamžiky. Zezadu se ke stojícím vozům řítil modrý kamion, který převážel osobní auta. Čtyřiapadesátiletý řidič z Litvy ale vůbec nebrzdil a malou škodovku kompletně sešrotoval natlačením na podval s tankem.

Mířili s tankem na historickou akci

Ke srážce došlo u sjezdu a otočky z dálnice, kterou používají zejména záchranné složky a Ředitelství silnic a dálnic. Na místě je i závora. Kamion stál jen pár metrů před otočkou.

Podle mluvčí policie Evy Michalíkové čekali na otevření závory, aby mohli projet a pokračovat na Bohumín. Skupina měla namířeno do blízkého Kopytova na vojenskou bojovou ukázku. Tank si objednali pořadatelé akce, která měla připomenout cestu 1. československé tankové brigády.

Obvinili řidiče kamionu z Litvy, který na D1 vtlačil fabii pod tahač s tankem

Krimi

„Řidič kamionu jedoucí za nimi, který vezl osobní automobily, zřejmě nevěnoval pozornost řízení a bez jakékoli brzdné dráhy do stojící škodovky najel. V ní cestovali dva muži,“ upřesnila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Foto: Mapy.cz

Sjezd z dálnice.

Podle Novinek seděli ve fabii majitelé tanku. Pětasedmdesátiletý řidič, který nehodu nepřežil, a jeho o dvacet čtyři let mladší syn. Ten skončil ve velmi vážném stavu v ostravské fakultní nemocnici, kam ho transportoval záchranářský vrtulník.

„Pacient je ve vážném, ale stabilizovaném stavu,“ řekla mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová. Další muž utrpěl lehčí zranění.

Případem se nadále zabývají kriminalisté, řidič byl obviněn z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě odsouzení mu hrozí až šest let vězení.

Foto: ŘSD

Nehoda na dálnici D1.

Výběr článků

Načítám