Hlavní obsah

Zaměř se na problémy USA a stáhni vojáky z Afghánistánu, vzkázal Obamovi Tálibán

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke znovuzvolení amerického prezidenta Baracka Obamy se nevyjádřili pouze světoví státníci, ale také afghánský Tálibán. Ten ve středu po zveřejnění výsledků voleb Obamovi vzkázal, aby se zaměřil na domácí problémy ve své zemi a stáhl vojáky z válkou zmítaného Afghánistánu co nejdříve. Jen tak prý zabrání úmrtím dalších svých vojáků.

Foto: Jason Reed, Reuters

Barack Obama dostal od Tálibánu jasný vzkaz.

Článek

"Obama si uvědomil, že jsou Američané z té války už unaveni, a připustil si, že jsou ceny této války ničivé. Proto by měl stáhnout své jednotky okupující naši zemi co nejrychleji, aby tak zabránil dalším ztrátám na amerických životech," uvedl v prohlášení mluvčí Tálibánu Zabiulláh Mudžáhid.

"Tentokrát by již měl Obama svou příležitost dobře využít. V zájmu zastavení vzrůstajících protiamerických nálad ve světě by měl Obama bránit tomu, aby si Američané hráli na světovou policii. Místo toho by se měl starat o to, jak vyřešit problémy samotných Američanů," stojí ve zprávě.

"Američané jsou unaveni z války a nesmyslných vojenských výdajů. Obama by měl naslouchat svému národu, ukončit všechny bezvýznamné války a zabránit tomu, aby Spojené státy páchaly ve světě další vojenské zločiny," uvedl Mudžáhid v prohlášení, kde mimo jiné stojí, že si Obama již uvědomil, že válku v Afghánistánu prohrál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám