Hlavní obsah

Británie: žádné známky druhé vlny v počtu úmrtí

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští statistici zatím nezjistili podle listu The Daily Telegraph „žádné stopy po druhé vlně koronaviru“, aspoň pokud jde o smrtnost.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak sdělil státní statistický úřad ONS, počet úmrtí na covid sice do týdne končícího 9. říjnem vzrostl na 438 obětí za týden, celková smrtnost byla však na počátku měsíce jen asi 1,5 procenta nad pětiletým průměrem a odpovídala obvyklému vývoji v této části roku.

Za jediný den zemřelo v Česku s covidem 97 lidí

Koronavirus

Vědci také zjistili, že v týdnu kolem 9. října docházelo v předchozích letech obvykle k asi 1600 úmrtím na chřipku a zápal plic týdně. Tentokrát dosáhl počet mrtvých na covid, chřipku a zápal plic počtu 1621, což naznačuje, že oproti očekávání prakticky nedochází k nárůstu úmrtí na nemoci dýchacích cest.

Wales chystá lockdown

Evropa

Podle expertů z Oxfordské univerzity by počet mrtvých na covid-19 musel přesáhnout stav z počátku října aspoň o 1200 týdně, aby bylo možné mluvit o větší odchylce oproti předchozím letům.

Reklama

Výběr článků

Načítám