Hlavní obsah

Na Pardubicku zaznamenali tři drobné incidenty při volbách

Pardubice

Do volebních místnosti byla během pátečního dne v Pardubickém kraji přivolána policie hned třikrát. Jednalo se však o drobnější incidenty, výrazné narušení voleb policie zatím nezaznamenala

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Volby v pražských Řepích

Článek

„Krátce po začátku voleb jsme vyjížděli do volební místnosti v centru Pardubic, kam nás přivolal člen komise na jednu z členek uvedené komise. Žena odmítala mít nasazenou ochranu dýchacích cest. Policisté jí na místě upozornili na nutnost dodržování platných protiepidemiologických opatření, nicméně paní i přes to uvedla, že je respektovat nebude.

Abychom dále nenarušovali průběh voleb, ženu jsme ztotožnili, její jednání zadokumentovali a předáme je správnímu orgánu,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Babiš poblahopřál Fialovi. Uvidíme, co udělá prezident

Parlamentní volby

Zapisovatelka si po domluvě s policií odsedla od ostatních členů na dvoumetrovou vzdálenost. "Paní se v roušce špatně dýchá. Je těžké sehnat někoho do komise, jsem ráda, že jsem je zaplnila. Teď tam sedí bez roušky a je dva metry od ostatních," řekla ČTK tajemnice městského obvodu I Gabriela Křížková.

Ustřižená občanka

Podruhé do volební místnosti vyjížděli policisté odpoledne do Přelouče, kde došlo k nedorozumění ohledně platnosti dokladu totožnosti. Volička měla ustřižený roh občanského průkazu. Událost byla vyřešená na místě, bez nutnosti další evidence.

„I poslední volání na linku 158 bylo z Pardubic, tentokrát z Polabin. Zde si nám stěžoval invalidní muž, že se nedostane do volební místnosti, neboť je na vozíčku a místnost je v patře po schodech. Ač si muž nepožádal o přenosnou volební urnu, událost byla vyřešena na místě a pan i jeho žena odvolili,“ dodala Janovská.

Volby do Poslanecké sněmovny 2021. Výsledky voleb, co bude následovat a další informace

Parlamentní volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám