Hlavní obsah

Babiš poblahopřál Fialovi. Uvidíme, co udělá prezident

Aktualizováno

Hlasy jsou sečteny. Vítězem voleb je koalice SPOLU před hnutím ANO a koalicí Pirátů se STAN. Obě koalice budou mít ve Sněmovně většinu 108 hlasů.

Záznam: Volby do poslanecké sněmovny 2021Video: Novinky.cz. ČTK

 
Článek

23:40 - Tímto sobotní on-line z voleb do Poslanecké sněmovny končí a těšíme se na shledanou u nedělního on-linu.

23:37 - Počet mandátů v roce 2021 oproti postům v roce 2017:

Název stranyPočet mandátů 2021Počet mandátů 2017
ANO7278
ODS3425
STAN336
KDU-ČSL2310
SPD2022
TOP 09147
Piráti422

22:27 - Byl sečten poslední okrsek. Výsledky voleb jsou kompletní. Zvítězila koalice SPOLU se ziskem 27,79 procenta. Volební účast dosáhla 65,43 procenta.

21:55 - Koalice Spolu a Pirátů se Starosty podepsaly memorandum o vůli vytvořit společně většinovou vládu. Požádaly prezidenta o pověření sestavením vlády. Veřejně prohlásily, že budou jednat o vládě pouze společně a nevstoupí do jednání s dalšími subjekty, řekl Fiala.

21:39 - Ve Sněmovně zasedne rekordní počet žen - 50 ze 200 poslanců, tedy čtvrtina. Dosud nejvíce poslankyň - 44 - bylo zvoleno v letech 2010 a 2017.

21:21 - Lídři Pirátů a STAN dorazili na jednání za stranami koalice Spolu do pražského sídla ODS. Šéf STAN Vít Rakušan novinářům řekl, že chtějí vítězné koalici poblahopřát a současně deklarovat, že se Spolu chtějí spolupracovat.

21:03 - Do volebního štábu Spolu dorazil také exposlanec TOP 09 Miroslav Kalousek, kterého ihned po příchodu obstoupil dav příznivců, kteří požadovali společnou fotku. „Dopadlo to mnohem lépe, než jsem si odvážil doufat,“ řekl poté Novinkám. Na dotaz, zda bude dnes slavit opáčil, že jeho oslavy potrvají minimálně týden.

20:39 – Hlavní tváře koalice Spolu šéf ODS Petr Fiala, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekatová a šéf lidovců Marian Jurečeka se chystají z volebního štábu v pražském hotelu Grand Majestic do nedalekého sídla ODS v Truhlářské ulici. Na místě budou jednat se zástupci koalice Pirátů a STAN.

V případě, že dospějí k nějakému stanovisku, vystoupí podle informací Novinek ještě v pozdních hodinách na společném tiskovém brífinku.

20:05 - Já jsem manažer, moje místo je ve vládě," řekl Babiš.

19:54 - Andrej Babiš poblahopřál lídrovi SPOLU Petru Fialovi k vítězství. „Uvidíme, co udělá prezident,” dodal.

19:38 - Podle informací z volebního štábu hnutí ANO by měl premiér Andrej Babiš vystoupit na tiskové konferenci zhruba v 19:40. Podle redaktora Novinek na místě je atmosféra ve štábu napjatá.

Rozhovor s Markéta Pekarová AdamováVideo: Novinky

19:21 - Předseda KSČM Vojtěch Filip a členové vedení KSČM rezignovali na stranické posty.

„Výkonný výbor přijal rezignaci předsedy a místopředsedy strany k dnešnímu datu. Pověřil řízením Petra Šimůnka a Václava Orta. Přijal i rezignaci členů výkonného výboru, ale až k datu 23. října, kdy se koná mimořádný sjezd,“ stojí v usnesení.

Vojtěch Filip k rezignaciVideo: Novinky

18:48 - Prezident Miloš Zeman přijme v neděli v 11:00 hodin na zámku v Lánech předsedu vlády Andreje Babiše. Oznámil to mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

18:39 - „Mandát je natolik silný, že i prezident k tomu bude muset přihlížet,” uvedl Petr Fiala k další roli Miloše Zemana.

Tisková konference SPOLUVideo: ČTK

18:32 - „Tato země bude mít konečně slušného premiéra,” řekla předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová s poukazem na Petra Fialu.

Tisková konference PirStanVideo: Novinky

18:26 - „Obě demokratické koalice mají šanci postavit většinou vládu, toto je změna,“ oznámil za ovací příznivců lídr SPOLU Petr Fiala. „Změna je tady, my jsme ji slíbili, my ji uděláme,” dodal Fiala.

18:12 - Piráti a STAN budou dále postupovat jednotně, řekl šéf STAN Vít Rakušan. Pogratuloval Spolu k volebnímu výsledku, věří, že nebude vyjednávat s ANO a SPD.

Volební štáb SPD, Tomio Okamura a Radim FialaVideo: Novinky

18:10 - Koalice Pirátů a STAN by měla ještě v sobotu večer začít pravděpodobně vyjednávat s koalicí Spolu o možnosti sestavit budoucí vládu, řekl šéf Pirátů Ivan Bartoš.

Tisková konference ČSSDVideo: Novinky

17:49 - Hnutí ANO získalo v Ústeckém kraji nejvyšší podíl hlasů ze všech krajů v zemi. Na severu Čech byl letos lídrem kandidátky premiér Andrej Babiš.

V Ústeckém kraji Babiš nad Bartošem dominoval

Parlamentní volby
Foto: Ondřej Deml, ČTK

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš odevzdal svůj hlas ve sněmovních volbách na městském úřadě v Lovosicích.

Po sečtení 93 procent hlasů v regionu má ANO v kraji celkem 36,63 procenta hlasů. Vyplývá to z informací na webu www.volby.cz. Před čtyřmi lety ale hnutí v Ústeckém kraji zvítězilo ziskem 37,55 procenta hlasů.

Volební štáb Přísaha: Robert ŠlachtaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

V Ústeckém kraji podle předběžných výsledků druhá skončila koalice Spolu se ziskem 19,32 procent hlasů a třetí koalice Pirátů a STAN, kteří obdrželi 12,79 procenta hlasů. Čtvrté SPD má podle předběžných výsledků 12,14 procenta hlasů.

17:28 - Vládu by měla sestavovat strana s největším poslaneckým klubem, což pravděpodobně bude ANO, řekl předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO). Odhad, jak bude vypadat vláda, v současné době nemá. Novinářům také řekl, že situaci hnutí ANO komplikuje neúspěch sociální demokracie.

Rozhovor s Radkem Vondráčkem a Janou Mračkovou VildumetzovouVideo: Novinky

17:00 - Hnutí ANO bude o povolebním uspořádání chtít jednat s jednotlivými stranami. Těsná většina koalic nemá příliš velkou perspektivu, uvedl lídr středočeské kandidátky hnutí Karel Havlíček.

16:59 – Poslanec ODS Pavel Žáček věří, že 103 křesel Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09), kterou po sečtení tří čtvrtin okrsků uskupení spolu s PirSTAN připisují, prezidenta Miloše Zemana obměkčí a nepověří sestavení vlády šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. „Bude pragmatický jako byl pragmaticky de facto vždycky,“ míní.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředseda ODS Martin Kupka.

16:58 - Koalice SPOLU a Pirátů kandidujících společně se Starosty budou mít ve Sněmovně většinu. Zbývá sečíst hlasy ve velkých městech, kde je zřejmý posilující trend obou koalic na úkor malých stran.

16:50 - Podle politologa Jiřího Štefka se v Královéhradeckém kraji potvrdil trend nastoupený v podzimních krajských volbách, kdy spojené koalice středopravých stran uspěly a byly schopné porazit ANO.

„Stejné to bude i dnes. Volby končí velikým fiaskem pro KSČM a jejich lídr Zdeněk Ondráček se bude poroučet ze Sněmovny. Poslanecký osud se zpečetí i v případě náchodského starosty Jana Birkeho,“ předjímá politolog ve chvíli, kdy je sečteno 80 procent okrsků.

Stejný krušný osud čeká podle Jiřího Štefka nejspíš i lídra koalice Pirátů a Starostů Martina Jiránka, kterého překroužkovali hned tři kandidáti Starostů.

Volební štáb SPOLU, Martin KupkaVideo: Novinky

16:48 - Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO) by přivítal, pokud by vládní koalici sestavilo ANO a SPOLU. Ještě dnes se podle něj sejde výbor ANO, který určí vyjednávací tým.

16:46 - „Měli bychom být více vidět mezi lidmi a být skutečně srozumitelní,” řekla k očekávanému volebnímu neúspěchu KSČM pražská lídryně Marta Semelová.

16:37 – Ve štábu Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) propukla radostná atmosféra. Po sečtení více než dvou třetin okrsků se zdá, že společně s koalicí Pirátů a STAN získají sněmovní většinu 101 křesel.

Na místo by měli brzy dorazit také lídři stran, kandidát na premiéra koalice a šéf ODS Petr Fiala, předseda lidovců Martin Jurečka a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Volební štáb SPD, Jaroslav FoldynaVideo: Novinky

16:36 - Po sečtení tří čtvrtin okrsků vedlo ANO s 28,90 procenta před Spolu s 25,66 a Pirátů a hnutí STAN s 14,42 procenta. SPD měla 10,31 procenta. Další uskupení mají méně než pět procent.

16:22 - Lídryně uskupení Trikolora Svobodní Soukromníci Zuzana Majerová Zahradníková stále věří, že hnutí získá pět procent potřebných pro vstup do Sněmovny. Po sečtení 71 procent okrsků je zisk koalice 2,77 procenta

16:18 - Po sečtení dvou třetin okrsků vede hnutí ANO  se ziskem 29,24 procenta. Druhá koalice SPOLU zatím získává 25,21 procenta. Třetí je koalice Pirátů a STAN s 14,2 procenta, za ní následuje SPD s 10,47 procenta. ČSSD zatím bere 4,92  procenta hlasů. Hnutí Přísaha 4,8 a komunisté 3,99 procenta.

Volební štáb KSČM, Marta SemelováVideo: Novinky

16:05 - Po příjezdu do volebního štábu koalice pirátů a STAN si udržoval šéf Starostů a lídr společné středočeské kandidátky Vít Rakušan stále optimismus.

„Věřím ještě v růst. Viděl jsem sečteno nějakých 40 až 45 procent a podíval se na Středočeský kraj, kolik okrsků ve větších městech je sečteno. A to je stále ještě nízké číslo,“ uvedl.

16:03 - Mezi novináře ve štábu hnutí ANO dorazila krátce před 16. hodinou ministryně pro místní rozvoj a lídryně kandidátky v Královéhradeckém kraji Klára Dostálová. „Jsem velmi spokojená, jak ty výsledky zatím vypadají. Pokud volby vyhrajeme, byl by to pro nás velký impuls,“ řekla přítomným novinářům.

Zopakovala, že pokud ANO bude skládat vládu, osloví většinu subjektů, které se do dolní komory Parlamentu dostanou. „Doufám, že vše, co jsme si řekli před volbami, bude zapomenuto a budeme se chovat státotvorně,“ dodala.

Foto: Jan Menšík, Novinky

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová ve volebním štábu hnutí ANO

První prognóza výsledků voleb: ANO těsně vyhrálo, komunisté mimo Sněmovnu

Parlamentní volby

15:59 - Sečtena je polovina okrsků. Průběžně vede hnutí ANO se ziskem 29,75 procenta hlasů. Koalice SPOLU stahuje náskok a získává 24,54 procenta. Piráti se STAN berou průběžně 13,87 procenta. Podpora SPD je 10,68. ČSSD má 4,99, hnutí Přísaha 4,8 a KSČM 4,16 procenta.

15:51 - Ve sněmovních volbách vítězilo po sečtení třetiny okrsků ANO se 30,09 procenta hlasů před Spolu, které mělo 24,02 procenta. Třetí byli Piráti se STAN se 13,55 procenta. Do Sněmovny by se dostalo pět uskupení, vyplývá z výsledků na webu volby.cz. Vládní ČSSD má průběžně 5,08 procenta, a do Sněmovny by se tak dostala.

Hnutí SPD mělo na čtvrtém místě 10,84 procenta. Pod pětiprocentní hranicí potřebnou pro vstup do Sněmovny zůstávají Přísaha s 4,86 procenta a KSČM s 4,31 procenta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Místopředsedkyně ČSSD Jana maláčová

15:41 - První prognóza výsledků voleb, kterou pro CNN Prima News vypracovala společnost STEM/MARK s STEM, ukazuje na těsné vítězství hnutí ANO (27,75 procenta) před SPOLU 26,44 procenta.

První prognóza výsledků voleb: ANO těsně vyhrálo, komunisté mimo Sněmovnu

Parlamentní volby

15:32 - Místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová si nebyla jistá, zda jejich koalice se STAN dosáhne na kýžených 25 procent hlasů. „Ke dvacítce se určitě vyšplháme a uvidíme, jak to všechno dopadne,“ řekla Právu krátce po příjezdu do volebního štábu v pražském kulturním centru La Fabrika.

Volební štáb PIRSTAN, Olga Richterová a Ivan BartošVideo: Novinky

15:29 - Po sečtení čtvrtiny okrsků vede hnutí ANO  se ziskem 30,1 procenta. Druhá koalice SPOLU zatím získává 23,9 procenta. Třetí je koalice Pirátů a STAN s 13,5 procenta, za ní následuje SPD s 10,9  procenta. ČSSD zatím bere 5,1  procenta hlasů.

Koalice mají jasnou většinu. Zkuste si sestavit koalice z průběžných výsledků

Parlamentní volby

15:23 - Výsledky z pětiny sečtených okrsků ukazují na průběžné vedení ANO (30,1 procenta) před koalicí SPOLU (23,8 procenta), a Piráty spolu se STAN (13,4 procenta). SPD má podporu 11 procenta, ČSSD 5,2 procenta. Hnutí Přísaha se drží na  4,8 procenta, KSČM 4,4 procenta.

15:17 - Do volebního štábu koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09), který se nachází v pražském hotelu Grand Magestic poblíž Náměstí republiky, dorazil místopředseda ODS Martin Baxa. „Jsme optimističtí,“ uvedl. Ačkoli průběžné výsledky z menších obcí přisuzují velký náskok hnutí ANO, zkušenosti má takové, že konečné výsledky se od prvních čísel výrazněji liší.

Volební štáb ČSSD, Jana MaláčováVideo: Novinky

Ze známějších tváří jsme zde prozatím potkali také například dlouholetého poslance ODS Marka Bendu, či šéfku pražských zastupitelů ODS Alexandru Udženiju.

Jako poslední by měli zhruba kolem 17 hodin dorazit lídři stran, tedy šéf ODS Petr Fiala, předseda lidovců Martin Jurečka a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

15:10 - Po sečtení desetiny okrsků vede hnutí ANO  se ziskem 30,5 procenta. Druhá koalice SPOLU zatím získává 23,7 procenta. Třetí je koalice Pirátů a STAN s 13 procenty, za ní následuje SPD s  necelými 11 procenty. ČSSD zatím bere 5,3  procenta hlasů. Podpora KSČM je 4,5 procenta a hnutí Přísaha 4,8 procenta.

14:59 - V Libereckém kraji byl jako první sečtený jeden z okrsků v Lomnici nad Popelkou. S výraznou převahou tu zvítězilo hnutí ANO s bezmála 32 procenty hlasů. Až s velkým odstupem za ním skončily obě koalice, Spolu s 18 procenty hlasů, Piráti a Starostové s necelými 16 procenty.

Volební štáb SPD, Radim FialaVideo: Novinky

První kompletně sečtenou obcí jsou na Liberecku Chotovice u Nového Boru. Tady zvítězila koalice Pirátů a Starostů, dostala tu 27 hlasů. ANO a Spolu získaly po 19 hlasech.

14:58 - Obdobně se vyvíjel průběžný stav i při sčítání hlasů po minulých volbách v roce 2017, kdy zisk ANO kolem 15. hodiny kulminoval nad 30 procenty hlasů. Druhou příčku si však tehdy až do zhruba 17:00 drželo hnutí SPD. To je nyní prozatím až čtvrté.

14:56 - Po sečtení hlasů zhruba ve třech procentech okrsků průběžně vede hnutí ANO s podporou kolem 31 procent. Na druhém místě je koalice SPOLU se zhruba 24 procenty.

Foto: Novinky

Průběžný výsledek voleb

14:49 - V Brně-středu skončily volby až ve 14:30 kvůli 50 lidem. Zákon umožňuje dokončit volbu těm, kdo přišli do 14:00. Místo slouží lidem s úřední adresou.

Rozhovor s prvním místopředsedou hnutí Přísaha Tomášem SochoremVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

14:45 - Po sečtení hlasů z jednoho procenta okrsků má ANO podporu 32,4 procenta, koalice SPOLU 22,5 procenta, koalice Pirátů a STAN 12,9 procenta, SPD 11 procent. ČSSD 5,6 procenta, komunisté by měli necelých 5 procent, hnutí Přísaha 4,7 procenta.

14:26 - V prvním sečteném okrsku vyhrálo ANO, které dostalo 7 hlasů před SPD (4 hlasy), komunisty a SPOLU (shodně 3 hlasy), hnutím Přísaha, koalicí Trikolóry, Svobodných a Soukromníků a koalicí Pirátů a Starostů, kteří všichni dostali po jednom hlasu.

14:21 - Ve volbách do Sněmovny hlasovalo na mnoha místech více než 60 procent oprávněných voličů. V některých malých obcích přišli k urnám všichni, zájem je naopak nízký ve vyloučených lokalitách. Z vyjádření krajských úřadů a radnic vyplývá, že účast mohla být vyšší než v minulých volbách před čtyřmi lety.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Volby v Polešovicích na Uherskohradišťsku

14:00 - Volby skončily, volební místnosti se uzavřely a začalo sčítání hlasů. Výsledky by měly být známé v průběhu sobotního večera.

13:53 - Velká volební účast je v řadě okrsku Olomouckého kraje. Například v okrsku číslo 4 v Olomouci dosáhla čtvrt hodiny před uzavřením volební místnosti v Základní škole Komenium 66,3 procenta.

„Volit zatím přišlo 507 ze 764 oprávněných voličů,“ řekla Právu zapisovatelka tamní volební komise Beatrice Staniczková. Volby táhly ale i na severu kraje. Třeba v okrsku číslo 7 přišlo krátce před čtrnáctou hodinou do volební místnosti v Základní škole Jeseník v ulici Boženy Němcové 544 z 852 voličů. „Volební účast je tady zatím 63,8 procenta,“ informovala zapisovatelka volební komise.

Volební štáb ČSSD, rozhovor s Janem HamáčkemVideo: Novinky

13:46 - Krátce před uzavřením volebních místností atakuje volební účast v Hradci Králové 66 procent. „Ale bude to zřejmě ještě víc. Teď se nám ozvaly další dva okrsky a ty mají kolem 75 procent,“ uvedl Petr Vinklář z magistrátu Hradec Králové.

13:27 - Policie v Praze prověřovala petiční stánky uskupení Praha sobě před volebními místnostmi, dostala kvůli tomu několik oznámení. Volební zákon sběrem podpisů neporušilo, řekla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Lídr Prahy sobě Jan Čižinský na facebooku napsal, že šlo o sběr podpisů před komunálními volbami.

13:26 - V Brně se zabývala anonymním oznámením o uložení bomby ve volební místnosti, hlasování se to ale nedotklo.

Na Pardubicku zaznamenali tři drobné incidenty při volbách

Parlamentní volby

13:25 - Nezvyklá výzdoba vítá voliče v jednom z volebních míst v Novém Bydžově na Královéhradecku. Podle královéhradeckého právníka Zbyňka Čermáka by se mohlo jednat o porušení zákona o volbách.

„Heslo se dá spojit s politickou stranou a může to ovlivnit voliče. Za pořádek odpovídá předseda okrskové volební místnosti, který by měl být na toto upozorněn,“ uvedl Čermák. Volební agitace v neprospěch politické strany má v takovém případě znaky přestupku. Pokud by došlo až na soudní řízení, mohl by soud rozhodnout o neplatnosti voleb v tomto okrsku z důvodu porušení zákazu volební agitace.

Foto: Ludmila Žlábková , Právo

Výzdoba jednoho z volebních míst v Novém Bydžově

12:08 - Volební komise v Karlovarské kraji udávají, že chodí i lidé, kteří jinak volit nechodí, a to nejen mladí, ale i starší voliči, kteří se přiznávají, že jdou volit vůbec poprvé.

12:01 - Ve volbách do Sněmovny hlasovalo do dnešních 11:00 často více než 50 procent oprávněných voličů, někde se účast dostala k 70 procentům. Některé okrsky třeba v Karlových Varech hlásí již nyní větší zájem než v minulých volbách před čtyřmi lety.

11:55 -  Policie prošetřuje oznámení o možném kupčení s volebními hlasy na ubytovně ve Slaném.

Policie prošetřuje možné kupčení ve Slaném, za hlas pro ANO tisícovka

Parlamentní volby

11:14 - Velká účast u voleb je i v řadě okrsků v Ústeckém kraji, kde k volbám chodí tradičně méně voličů. Někde se stejně jako v pátek po otevření volebních místností tvořily krátké fronty. „V 10 hodin byla volební účast v Děčíně 45,6 procenta,“ řekl Právu mluvčí radnice Luděk Stínil.

10:48 - Moravskoslezský kraj hlásí volební účast odhadem okolo 40 procent. „I druhý den voleb je v kraji podle informací kontrolní komise složené ze zaměstnanců krajského úřadu bezproblémový,“ sdělila Miroslava Chlebounová z Krajského úřadu Moravskoslezského kraje.

Volby ve Vazební věznici Praha RuzyněVideo: Novinky

10:21 - Vysokou volební účast hlásí čtenáři Novinek i z obce Radim na Kolínsku. Po skončení prvního dne měla být 49 procent, kdežto v uplynulých volbách přišlo první den pouze 38 procent oprávněných voličů.

9:50 - Členka komise v jednom z volebních okrsků na Šumpersku Právu řekla, že účast u voleb je zatím nejvyšší ze všech proběhlých voleb, co pamatuje. Přišlo prý velké množství mladých lidí.

Velký zájem byl už v pátek na Liberecku a také v Praze.

Anketa mezi voliči v Praze: Volby jsou důležitéVideo: Novinky

9:28 - V Brně odvolil předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta. Řekl, že věří, že hnutí překoná pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Sněmovny.

8:32 - Velký zájem je o volby v Bedřichově v Jizerských horách. Kromě místních obyvatel a rekreantů tam na voličské průkazy volí ti, kteří přijeli na populární závod horských kol ČT Author Cup, který se tento víkend v Bedřichově koná.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volební místnost v horském středisku Bedřichov na Jablonecku.

8:11 - Vyškovští policisté řešili v závěru prvního volebního dne oznámení voliče na jednu z komisí, která vykonávala činnost bez ochrany dýchacích cest. Přestupky bude řešit správní orgán.

8:02 - Letos poprvé se hlasy budou přepočítávat na mandáty podle nových pravidel. Místo d’Hondtovy metody se použije Imperialiho kvóta. Každá strana dostane v daném kraji tolik mandátů, kolikrát se kvóta vejde do počtu platných hlasů pro tuto stranu. Zmírní se tím výhoda pro vítěze voleb.

Hlasy ve volbách se poprvé přepočtou podle nových pravidel

Parlamentní volby

8:00 - Začal druhý den sněmovních voleb. Voliči mohou odevzdat hlas do 14 hodin, kdy se volební místnosti uzavřou. O 200 poslaneckých křesel usiluje 5242 kandidátů.

První den voleb zaznamenaly některé okrsky vyšší volební účast než před čtyřmi lety. Někde překročila i 50 procent. Velký zájem je také o volby v zahraničí.

Byl nával, voliči spěchali na chalupy

Parlamentní volby

Anketa

Byli jste volit?
Ano
87,4 %
Ne
12,6 %
Celkem hlasovalo 6905 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám