Hlavní obsah

Maláčová odhodila ostych a prodávala Nový prostor

– Praha
Kristýna Léblová, Novinky, Kristýna Léblová

V rámci předvolební kampaně si ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) vyzkoušela, jaké je to prodávat časopis Nový prostor, jehož prodejem si obvykle přilepšují lidé v těžké sociální situaci. V pondělí ráno časopis prodávala společně s prodejcem Slavkem Ševčíkem u stanice pražského metra I. P. Pavlova. Politička Novinkám přiznala, že musela před samotným prodejem odhodit ostych.

Maláčová odhodila ostych a prodávala Nový prostorVideo: Novinky

 
Článek

Slavko Ševčík prodává Nový prostor s přestávkami jedenáct let. Když do posledního čísla udělal sám rozhovor právě s ministryní Maláčovou, rovnou jí nabídl, zda by si také nechtěla s ním ráno vyzkoušet případný prodej periodika, v němž rozhovor vyšel. Neodmítla.

Maláčová: Chceme ještě stihnout předčasné penze pro náročné profese

Domácí

„Standardně už několik týdnů každé ráno o půl sedmé ráno děláme volební kampaň. Lidem, kteří jedou do práce nebo z práce, rozdáváme volební noviny. A protože jsem se Slavkem nedávno dělala rozhovor a on mě požádal, abych s ním ty noviny prodávala, tak jsem si řekla proč ne, když už s tím mám zkušenost,“ řekla Novinkám politička.

Dodala ale, že tyhle noviny jsou za peníze, a pro ni je náročné lidi oslovovat. „Snad nebudu lidi odrazovat,“ bála se v sedm ráno Maláčová.

Nakonec se jí podařilo prodat během půl hodiny tři výtisky. Výtěžek 150 korun odevzdala kolegovi Slavkovi.

Foto: Novinky

Maláčová se Slavkem Ševčíkem.

„Jsem rád, že si to vyzkouší, bude to pro ni nová zkušenost,“ řekl Novinkám Slavko Ševčík.

Ten ke svému příběhu uvedl, že po rozvodu padl na samé dno. „Dělal jsem všechny neřesti světa – alkohol, automaty, nabalily se dluhy, exekuce...,“ vzpomínal muž, jemuž navíc komplikuje život hendikep. V dětství prodělal mozkovou obrnu, jejímž následkem je 80procentní slepota.

Největší volební potenciál má koalice Spolu následovaná ANO

Volby

Pan Ševčík si ale na nic nestěžuje, tvrdí, že se ode dna odrazil a snaží se neustále začleňovat do společnosti, dokonce má i kde bydlet, byť je to sdílené bydlení. Sám také pracuje jako redaktor a v mediálním světě se snaží uplatnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám