Hlavní obsah

Žďár má dva mistry ČR v billiard-hockeyi a vítězku Českého poháru

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 62 hráčů se v sobotu 27. listopadu v hotelu VISTA v Ostravě utkalo o tituly v kategoriích mladší žáci, starší žáci, junioři, ženy a muži na 31. Mistrovství ČR v biliard-hockey (šprtci). Žďár nad Sázavou zde měl 7 hráčů v jednotlivých kategoriích, kteří o tyto tituly bojovali.

Foto: Tomáš Vítámvás

Úspěšní hráči billiard hockeye z týmů BHL ZEKATEL a A.Počtová Žďár nad Sázavou

Článek

V mladších žácích to byl František Macháček jr., který po loňském třetím místě přijel hrát o titul podruhé. Mnoho mu nechybělo, když ještě před posledním kolem ve své skupině byl na vedoucí pozici. K titulu by však musel porazit Sadila (Pečky). Remíza 1:1 však znamenala zisk titulu pro Pohanku (Most). Za druhým Macháčkem se na třetí místo probojoval Roman Reisig (Most).

V kategorii starší žáci nastoupili v prvním kole dva hráči Žďáru nad Sáz. – Michal Martinčič (ZEKATEL Žďár n.S.) a Robin Homolka (Žďár n.S.). Lépe se dařilo obhájci titulu Martinčičovi, v turnaji zaváhal jen remízou 2:2 s Müllerem (Most) a tak po roce dosáhl na svůj druhý titul v řadě. Druhý se umístil V. Tůma jr. (Stochov) a 3. Müller. Homolka byl osmý.

V kategorii juniorů neměl Žďár n. S. žádného přímého účastníka. Mistrem ČR se stal T. Fleišman (Most), před J. Davidem (Boskovice) a J. Procházkou (Brno).

V kategorii ženy bojovaly o titul hned dvě zástupkyně Žďáru - Marcela Kabrdová a Petra Zajíčková (obě A. Počtová). Zajíčkové, vítězce Českého poháru 2010, se příliš nedařilo. To však vynahradila její týmová kolegyně Marcela Kabrdová. V závěrečném kole porazila mistryni ČR 2009 Foltýnovou (Prague) 3:2 a tím tak o bod zvítězila před druhou Velebovou (Brno). Grabinská (F-M) byla třetí, Zajíčková čtvrtá.

V kategorii muži měl Žďár n. S. letos dva zástupce, jimiž byli bratři Jan a Tomáš Vítámvásovi (ZEKATEL Žďár n. S.). Ti se umístili se na 31. respektive 30. místě. Mistrem ČR mezi muži se stal M. Kučera (Brno), před druhým L. Předešlým a třetím Furchem (Uherčice).

Vítězové Českého poháru: mladší žáci–Reisig (Most), st.žáci–Müller (Most), junioři–David (Boskovice), ženy–Zajíčková (Žďár), muži–A. Tichavský (Ostrava).

Hráči Žďáru tak byli v tomto roce velice úspěšní, když si z republikového šampionátu přivezli tři zlaté a jedno stříbrné umístění.

Podrobnosti k soutěžím naleznete na  http://vysocina.billiardhockey.cz nebo http://www.uhshbrno.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám