Hlavní obsah

Ve Dnešicích na Plzeňsku se jezdilo rodeo

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O posledním dubnovém víkendu byla ve westernovém městečku Halter Valley ve Dnešicích u Přeštic zahájena rodeová sezona.

Foto: Prorodeo Team

O posledním dubnovém víkendu byla ve westernovém městečku Halter Valley ve Dnešicích u Přeštic zahájena rodeová sezona.

Článek

Letošní první kolo Vemex ProRodeo Tour 2012 jezdci již dychtivě očekávali, což bylo znát hlavně na velkém počtu účastníků. Haltrovská aréna přivítala rekordní počet závodníků, a to 95 startujících dvojic.

Vzhledem k vysokému počtu závodníků nebylo proč váhat a sobotní program zahájila v deset hodin disciplína Ranch Cutting, která se na českých arénách začala objevovat teprve minulou sezonu pod taktovkou Pro Rodeo Czech Association.

Po úvodních dvou dobytkářských disciplínách následoval pro diváky velmi atraktivní slavnostní nástup, který zahájil spřátelený Club Jeep Czech republic exhibicí s Jeepy Wrangler.

Poté se začala Aréna plnit jezdci. Jako první vjížděli jezdci nesoucí vlajky všech zúčastněných států – Česká Republika, Brazílie, Německo, Slovensko a samozřejmě byla vzdána čest i kolébce rodeového sportu USA, za nimi pak samotní závodníci. Po jejich nástupu zazněly státní hymny a úvodní slovo prezidenta Pro Rodeo Czech Association Milana Paty.

Nejúspěšnější jezdci prvního kola byli oceněni poháry. Pro All Around championy v kategorii mužů jej získal Jerry Adriani De Camarco, mezi ženami byla neúspěšnější Michaela Janečková a v kategorii juniorů se prosadila Lucie Gondášová.

Na Plzeňsku můžete další z rodeo závodů vidět 23. a 24. června. Atraktivní závod se chystá přímo v centru západočeské metropole, v Plzni. Rodeo aréna vyroste pod nákupním centrem Plaza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám