Hlavní obsah

V rámci Knihovnických střed čeká účastníky cesta do Číny a Tibetu

Novinky, Marcela Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průvodce a cestovatel Libor Bednář navštíví v rámci Knihovnických střed 25. dubna v 16.30 se svou přednáškou o vzdálených zemích Moravskoslezskou vědeckou knihovnu v Ostravě.

Foto: Marcela Stehlíková

Libor Bednář na Ostravském výstavišti.

Článek

Přednáška s promítáním bude zaměřena na zajímavá místa v Číně a Tibetu. Libor Bednář Tibet opakovaně navštívil, takže se můžeme těšit na fundované vyprávění o této podivuhodné zemi.

Nejprve ovšem navštívíme hlavní město Číny Peking, dále Chengdu, kde se nachází chovná stanice pandy velké, Xi'an s neuvěřitelnou Terakotovou armádou a další vzdálená místa, kulturně a historicky tak odlišná od naší domoviny. Vlakem následně projedeme tibetskou náhorní plošinu do Lhasy, odkud se vydáme po vlastní ose až k nepálským hranicím. Po cestě nás budou doprovázet neuvěřitelné vyhlídky na Mount Everest.

Ať už se chystáte vycestovat právě do Číny, nebo se spokojíte s cestováním "prstem po mapě", neměli byste si nechat zajímavou besedu se zkušeným průvodcem ujít.

Přednáška určená široké veřejnosti se uskuteční ve studovně knihovny na Prokešově náměstí. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám