Hlavní obsah

Tři karatisté dovezli z Polska sedm medailí

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravští karatisté z klubu Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava v sobotu 29. února bojovali na turnaji Dragon Cup v Polském městě Sroda Wielkopolska. Klub zastupovali pouze tři závodníci, avšak s vynikajícím výsledkem sedmi medailí (3 stříbrné a 4 bronzové).

Foto: Miloš Škoda
Článek

Tři závodníci startovali v celkem devíti kategoriích (každý ve třech), ze sedmi z nich pak medailově uspěli, tři stříbra a čtyři bronzy. Na turnaji startovali kluby z Polska a jediným zahraničním zastoupením byli právě karatisté z Ostravy.

V disciplíně kata vybojovala bronzovou medaili N. Kandalíková v kategorii do 7 let včetně, v disciplíně kumite-fantom (soutěž dovedností kumite proti válci) vybojovala dvě stříbrné medaile, a to do 7 let a v kategorii 8-9 let. K. Kandalík vybojoval v kategorii 12-13 let kata 7. místo a bronzovou medaili ve stejné věkové kategorii kumite-fantom.

V disciplíně kumite (zápas dle pravidel WKF-světová federace) pak vybojoval M. Šedivý celkem tři medaile - v kategorii 14-15 let -52 kg stříbrnou medaili, dvě zbývající bronzové pak v kategoriích 12-13 let -50 kg a 12-13 let OPEN.

„Sedm medailí se třemi závodníky je velký úspěch pro naši reprezentaci, všichni podali skvělé výkony, pracujeme na dalším zlepšení. Gratuluji jim a děkuji za velmi vzornou reprezentaci jak klubu, města tak i České republiky na tomto mezinárodním turnaji,” uvedl trenér Jakub Škoda.

Nejúspěšnější závodníci za únor

Dle motivačního ohodnocení reprezentace byli za měsíc únor ohodnoceni M. Šedivý v kategorii nad 10 let a N. Kandalíková v kategorii do 9 let včetně.

Motivační certifikáty vydává reprezentace #TeamATTFIS dle předem schválených koeficientů pro rok 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám