Hlavní obsah

Střídání stráží. Náchod v přímém souboji sesadil Kolín z čela první korfbalové ligy

Novinky, Jan Pařík

Jakoby mu pomalu docházel dech. Dvojnásobný úřadující mistr z Kolína byl do minulého kola 1. české korfbalové ligy suverénní, jenže překvapivě prohrál s Wroclawí a další neúspěch předvedl v uplynulé nedělní dohrávce pátého kola.

Foto: Jan Pařík

Kolín už nevede první ligu

Článek

S Táborem si ještě Vembloudi se štěstím poradili, s náchodskou rezervou už však ne a právě Náchodu přepustili vedení v tabulce.

Ve druhém miniturnaji bez větších obtíží potvrdil roli favorita Prostějov B, jenž si připsal všechny čtyři body za dvě výhry.

MINITURNAJ V SEZIMOVĚ ÚSTÍ (pořadatel Tábor)

Doplatil na oslabení a rozjetého soupeře. Kolín přicestoval k miniturnaji do Sezimova Ústí pouze v osmi lidech a bylo to znát. V prvním utkání mu ještě síly stačily na výhru 24:21 s domácím Táborem, když mu triumf deseti koši zařídila zejména Anna Literová.

V následném utkání však kolínští podruhé v sezoně narazili. Do cesty se jim postavil Náchod B, jehož sestava se příliš neliší od extraligového „áčka“, které v ní rozhodně nehraje druhé housle. Jeho hráči se pomalu adaptovali na extraligové tempo a v prvoligových bojích pak mají logicky navrch. To se stalo i s Kolínem, který ovládli 24:16.

Denisa Kolářová (hráčka, Náchod B): „Všechny zápasy jsou důležité, ale tyhle dva byly extra. Zejména v zápase s Kolínem jsme si byli vědomi toho, že jde o hodně. Hrozně rádi bychom se dostali znovu do finál a každá ztráta nám ho může vzít. Dvě výhry jsou tedy velmi cenné. Proti Kolínu jsme si před duelem rozdali úkoly a všichni je plnili. To nám přineslo vítězství.“

Tábor, KC SPŠS - Kolín, VKC  21:24

Kolín, VKC - SK Plhov Náchod "B"  16:24

Tábor, KC SPŠS - SK Plhov Náchod "B"25:32

MINITURNAJ V PŘELOUČI (pořadatel Kutná Hora)

Moc se nenadřeli. Prostějovská rezerva si bez větších patálií došla v Přelouči pro dvě povinné výhry se soupeři ze spodku tabulky a dál nahání vedoucí duo. Aktuálně na šestnáctibodové týmy Náchodu a Kolína ztrácí jen bod. Když už Prostějovu v neděli lehce teklo do bot, jednoduše prostřídal sestavu, která už pak utkání dovedla do vítězného konce. S velkou šířkou kádru si to Hanáci na rozdíl od většiny ostatních celků mohou dovolit.

Prostějov nejprve přehrál 13:6 domácí Kutnou Horu, a poté neměl problém ani s Novým Lískovcem, který porazil o deset košů. Alespoň dva body si připsal domácí celek, který po vyrovnané první půli zdolal brněnský tým 14:11.

Daniel Dousek (hrající trenér, Kutná Hora): „Bohužel nám chyběli dva klíčoví hráči. Terka Němcová si zranila koleno v prvním zápase s Prostějovem v páté minutě a Kuba Šťastný také nemohl hrát. V prvním poločase jsme se soupeře ještě drželi, pak však zamíchal sestavou a poslal na plac silnější hráče. Potom už si získal náskok. V zápase s Novým Lískovcem rozhodlo střelecké štěstí, které se přiklonilo na naši stranu. Nehrál se moc pěkný korfbal. Jinak náš comeback po sedmi letech mezi seniory považuji za úspěšný.“

Kutná Hora, SK Respo - Prostějov, SK RG "B"  6:13

Brno, KK Nový Lískovec - Prostějov, SK RG "B"  10:20

Kutná Hora, SK Respo - Brno, KK Nový Lískovec  14:11

Reklama

Výběr článků

Načítám