Hlavní obsah

Ostravští karatisté startovali na turnaji v Budapešti

Novinky, Miloš Škoda

O minulém víkendu, 16. a 17. září se ostravští karatisté z Shotokan Karate Klub ATTFIS zúčastnili velkého mezinárodního turnaje olympijského karate WKF - Budapest Open v Maďarsku, kde ostravský klub reprezentovali tři závodníci. Z turnaje nedovezli žádný cenný kov, ale jedno bodované 9. místo.

Foto: Jakub Škoda

Trenér Miloš Škoda, závodníci a šampion Douglas Brose

Článek

Turnaje v Budapešti se zúčastnilo přes 1300 závodníků ze 128 klubů a 30 zemí světa. Startovali zde také šampioni WKF z Brazílie - Douglas Brose, Valeria Kumizaki a další.

Na turnaji ostravský klub reprezentovali Vojtěch Válek, Dominik Trubianský a Marek Šedivý. Celkem tak měli 4 starty (z toho Dominik Trubianský 2 - kata i kumite).

V kata mladších žáků U10 startoval Dominik Trubianský, který v kata zvítězil ve dvou kolech, 4:1 nad A. Melnykem (Ukrajina), 5:0 nad D.-C. Doneou (Rumunsko), ve třetím podlehl 2:3 L. Ábelovi (Maďarsko). V boji tzv. kumite pak v prvním kole zvítězil nad A. Sokirkem (Ukrajina), ve druhém kole ale podlehl 0:1 A. Broďanimu (Slovensko).

Marek Šedivý, který startoval pouze v kumite, zvítězil 1:0 nad M. Chovancem (Slovensko), ale ve druhém kole prohrál s D. Ostrogliadem (Ukrajina).

Vojtěch Válek jako jediný obsadil bodovanou pozici - 9. místo, když podlehl 0:3 Y. Maltsevovi (Ukrajina) a v repasáži nešťastně prohrál 5 vteřin před koncem - 3:4 - s L. Bohunickým (Slovensko).

„Byl to první start v sezóně po letní pauze a ještě na tak obrovském turnaji - a první start našeho klubu v Maďarsku vůbec. Zhodnocení bylo jasné - poučit se ze svých vlastních chyb a na příštím turnaji je nedělat,” uvedl místopředseda klubu Jakub Škoda.

Závodníci ostravského klubu (Šedivý, Válek a Trubianský) měli možnost osobně poznat šampiona WKF z Brazílie Douglase Brose a také šampionku Valerii Kumizaki a také být u jejich skvělých zápasů (oba 1. místo). Nejenže se jim podepsali a také napsali poděkování za podporu, popřáli jim také hodně štěstí do jejich bojů.

Pro místopředsedu klubu Jakuba Škodu to bylo již několikáté setkání s těmito šampiony, protože s nimi úzce spolupracuje na propagaci karate jako olympijského sportu v celosvětovém měřítku. Dostalo se mu také od šampiona D. Brose obrovského uznání, když mu předal osobně kimono, které obdržel za výhru v turnaji. Na toto kimono se také podepsal s nápisem „Douglas Brose-world champ. Thanks! Oss!”.

„Je to pro mne obrovská čest, ještě jednou mnohokrát děkuji,” dodal Jakub Škoda.

Reklama

Výběr článků

Načítám