Hlavní obsah

Korfbal starších žáků: Prostějov našel recept na brněnskou obranu a udržel neporazitelnost

Novinky, Jan Pařík

Jeden miniturnaj, kde bojovaly celky z vrchu tabulku, ve druhém zase zápolily týmy z druhé poloviny. Tak vypadalo páté kolo Korfbalové ligy starších žáků, které načalo druhou polovinu základní části.

Foto: Jan Pařík

Kolín (na snímku) ukořistil v pátém kole jednu výhru

Článek

Šlágr kola se odehrál v Moravském Krumlově, kde první Prostějov udržel neporazitelnost proti druhému brněnskému áčku a upevnil si místo na čele tabulky.

V miniturnaji v Týnci nad Labem potvrdil nejlepší postavení v tabulce Náchod, který si připsal plný počet čtyř bodů za dvě výhry.

MINITURNAJ V MORAVSKÉM KRUMLOVĚ (pořadatel Znojmo)

S papírově nejtěžším sokem si v letošní sezoně poradil i podruhé. Zatímco v prvním kole Prostějov zvítězil nad Brnem A o čtyři koše, tentokrát v Moravském Krumlově v sobotu slavil 14:12. O poločase Jihomoravané ještě vedli, když Hanáky trápili hlavně v obraně. Pokyny prostějovského kouče však zabraly a jeho svěřenci se chvíli před koncem dostali do vedení, které už nepustili.

To, co se povedlo Prostějovu, nezopakovalo proti elitnímu výběru Brna domácí Znojmo. Zatímco v prvním kole Modří Sloni soupeře deklasovali rozdílem několika tříd, tentokrát se museli sklonit po prohře 13:16. Znojmo však do domácího turnaje vstupovalo oslabené a na velké věci nepomýšlelo.

František Valenta (hráč, Prostějov): „Zápas s Brnem byl vyhecovaný z obou stran. Nám k úspěchu pomohlo i štěstí, ale ukázal se vnitřní síla našeho týmu. V první půlce nás soupeř trápil otevřenou obranou a my si s ní moc nevěděli rady. O přestávce nám však trenér řekl, jak na to a my ho poslechli. Zafungovalo to a zápas jsme otočili. Utkání bylo podobné, jako první měření sil s Brnem v prvním kole, nyní bylo však vítězství o něco těžší.“

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 - Brno, KK U16 "A" 13:16 

Prostějov, SK RG U16 - Brno, KK U16 "B" 18:3

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 - Brno, KK U16 "B" 19:5

Prostějov, SK RG U16 - Brno, KK U16 "A" 14:12

MINITURNAJ V TÝNCI NAD LABEM (pořadatel Kolín)

Sice nepatří mezi nejlepší, zápasy si však řádně užily. Týmy ze druhé poloviny tabulky spolu v Týnci nad Sázavou sehrály napínavé duely, ve kterých šlo o body až do závěrečného hvizdu. I když s obtížemi, tak přece jen roli papírového favorita obhájil Náchod, jenž do města na Labi přijel jen se sedmi hráči.

Velké radosti se pak dočkala Kutná Hora, která proti Koblovu vybojovala vítězství 8:7 a dočkala se tak prvních bodů v sezoně. Díky tomu se v tabulce dotáhla právě na svého sobotního soupeře.

Tereza Paďouková (trenérka, Kolín): „Tentokrát šlo o jiné zápasy než s Brnem nebo Prostějovem. V minulém kole jsme třeba i padli 2:46 se Znojmem, to teď nehrozilo. Nastoupili nám podobně silní soupeři a projevilo se, že máme čím dál víc zkušeností. Při výhře s Kutnou Horou byla na naší straně větší korfbalovost.“

SK Plhov Náchod U16 - Kolín, VKC U16 8:6

Koblov KK Sokol U16 - SK Plhov Náchod U16 9:10

Kutná Hora, SK Respo U16 – Koblov KK Sokol U16 8:7

Kolín, VKC U16 - Kutná Hora, SK Respo U16 12:8

Reklama

Výběr článků

Načítám