Hlavní obsah

Fotbalisté bohumínského Bosporu se rozloučí se sezónou, sezónu hodnotí kladně

Novinky, Lucie Balcarová

Bohumín zažije řádně nabitý a atraktivní fotbalový víkend. V sobotu 16. června od 17 hodin oslaví Slovan Záblatí postup z okresního přeboru do 1. B třídy v derby s Viktorií Bohumín. V neděli 17. června od 17:30 hodin se pak rozloučí se sezónou také Bospor, který by si výhrou nad Jeseníkem chtěl pojistit aktuální 10. místo v tabulce Moravskoslezské divize E.

Foto: Pavel Čempěl
Článek

Když před rokem hráči bohumínského Bosporu bouřlivě jásali po postupu do čtvrté nejvyšší soutěže po dlouhých 19 letech, s euforií se jim v hlavách mísily také obavy. Budou na divizi mít? Nebude to jenom roční epizoda? Na své loňské otázky teď už odpověď znají: Sezónu zvládli se ctí.

„Můžeme určitě mluvit o spokojenosti, i když jsme se na jaře zbytečně na chvíli ocitli v boji o udržení a museli v té době sáhnout i k nepopulárním opatřením,“ vzpomněl si předseda klubu Lukáš Fluxa na těžké květnové chvíle, kdy herní a hlavně výsledková krize vyústila ve změnu trenérů a hrozbu nevyplacených prémií hráčům.

Bospor ale zabral včas a záchranu si zajistil s předstihem tři kola před koncem. „Jen je škoda, že jsme zlepšení nepotvrdili i v Brumově, kde se vyhrát dalo a mělo. Snad to napravíme doma proti Jeseníku, který má asi v klubu potíže, ale proto nesmíme soupeře podcenit. Chceme se loučit s fanoušky vítězstvím,“ konstatoval po remíze 1:1 na hřišti sestupujícího Brumova bohumínský kouč Martin Špička.

„Rád bych poděkoval všem hráčům a trenérům, kteří se na záchraně v divizi během roku podíleli. Obrovský dík patří i všem, kteří nám v klubu pomáhají. A v neposlední řadě samozřejmě i městu, protože bez pomoci radnice bychom nikdy takhle vysokou soutěž nemohli hrát,“ prohlásil Lukáš Fluxa, který už s trenérem debatuje i nad další sezónou.

„Cílem je, abychom se usídlili v klidných vodách čtvrté ligy. S tím půjdeme po krátkém volnu do přípravy,“ doplnil trenér Špička.

Poslední duel tohoto mistrovského ročníku absolvují hráči Bosporu tuto neděli 17. června od 17:30 hodin ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička za parkem Petra Bezruče, soupeřem jim bude FK Jeseník, který před týdnem prohrál se Slavičínem 1:5, přičemž v omlazené sestavě aktuálně 12. mužstva tabulky scházelo hned osm tradičních opor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám