Hlavní obsah

Už víte, čím potěšíte svou praktickou ženu pod stromečkem? Poradíme vám

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praktické ženy obvykle oceňují především praktické dárky. To v žádném případě ale neznamená, že se spokojí se vším a že mají být nudné. Také užitečné věci lze vybírat tak, aby byly zajímavé, hezké na pohled a potěšily už při prvním doteku. Nechte se inspirovat tipy, které nás zaujaly.

Foto: Eta

Domácí plně automatická pekárna Delicca s 12 přednastavenými programy bude vítaným pomocníkem každé hospodyňky. Cena 3499 Kč

Článek

Něco do kuchyně?

K tradičním dárkům pro ženy patří spotřebiče určené do kuchyně. Nabídka je více než široká a zorientovat se není snadné.

Ačkoli pro přípravu vánočky na štědrovečerní stůl už bude pozdě, pro jakékoli další pečení doma se výtečně hodí plně automatická pekárna. Ty mají obvykle už přednastavené programy pro pečení chleba, ale také pro přípravu různých druhů těst na cukroví a sušenky. Mnohé zvládnou i domácí ovocné džemy, marmelády a bílý jogurt.

Praktickou funkcí je také odložený start, který vám umožní dokonalé načasování – čerstvý a křupavý chléb tak na vás může čekat po příchodu z práce nebo vám zpříjemnit každé ráno.

A co takhle elektrickou pánev? Je ideálním pomocníkem pro velmi rychlý a zdravý způsob přípravy pokrmů. Potraviny si přitom zachovávají svoji chuť, důležité vitamíny, minerály a další látky. Je-li opatřena speciálním nepřilnavým povrchem, odpadá zdlouhavé čištění připečených okrajů. Pánev je použitelná na pečení, smažení, dušení, pečení koláčů i klasické vaření.

Foto: Mora

Elektrická pánev o velkorysém objemu 4,5 l je vybavena termostatem pro regulaci teploty. Má příkon 1350 W. Skvěle se hodí na chaty, chalupy i do malých bytů, kde není prostor pro klasické trouby. Prodává se za doporučenou cenu 1290 Kč.

Dobrým nápadem může být multifunkční mikrovlnná trouba, která umí pokrmy ohřívat, rychle rozmrazovat, udržovat v teple i grilovat. Jsou ovšem modely, které nabízejí i horkovzdušné pečení jako klasická trouba a vaření v páře ve speciální, k tomu určené nádobě.

Mohou mít rovněž automatické recepty, i přihřívat pokrmy, některé modely dokonce mají i další speciální funkce pro kynutí nebo rozpouštění másla/čokolády. Při použití nádob obdélníkového tvaru je praktické, pokud lze otočný talíř zastavit. Proti nechtěnému zapnutí a zejména nenechavým dětským ručkám je výborná dětská pojistka.

Foto: Whirlpool

Multifunkční mikrovlnná trouba se šestým smyslem Whirlpool MWP 338 W v designu SupremeChef o objemu 33 l dovede zapékat do křupava, a to díky unikátní funkci Crisp, speciálnímu talíři Crisp, výkonnému grilu a 3D distribuci mikrovln. Potěší i automatický čisticí cyklus Auto Clean, který vám pomůže odstranit nečistoty z vnitřních stěn mikrovlnné trouby a také nepříjemné pachy. Doporučená cena 8490 Kč

Šlehač s vakuovou funkcí každou ženu jistě překvapí. Malý, a přesto víceúčelový přístroj zabere na lince či ve skříni málo místa, přitom se zhostí spousty úkolů - pomůže se šleháním, mixováním, hnětením, a dokonce i s vakuováním zpracovaných potravin nebo zbytků jídla.

Samozřejmostí a nezbytným prvkem je možnost nastavení více rychlostí a oddělené tlačítko pro turbo. Při výběru dbejte na ergonomické provedení a vyšší odolnost, jíž zaručují nerezové nástavce.

Foto: Bosch

Praktický šlehač Bosch ErgoMixx s vakuovacím systémem pro lepší uchování potravin, marinování, sous-vide vaření a perfektní mrazení. Doporučená maloobchodní cena: 2090 Kč

Nebo něco textilního?

Tradičním a oblíbeným dárkem pod stromeček je povlečení. Při jeho výběru se soustřeďte nejenom na vzory (populární jsou například ty severské), ale věnujte také pozornost materiálovému složení, s nímž často souvisí způsob praní. Běžné u stoprocentně bavlněných povlečení je praní na 60 °C.

Foto: Kvalitex

Bavlněné povlečení ALVA z kolekce Nordic je vyrobeno z kvalitní husté tkaniny. Zdobí jej přírodní hnědý vzor připomínající letokruhy. V rozměru 140x200, 70x90 cm stojí 699 Kč.

A co svou ženu zabalit do něčeho měkkého, příjemného na dotek, co by ji zahřálo? Ideálním dárkem je k tomuto účelu župan. Ten nemusí být jen elegantní a příjemný na omak, ale také velmi praktický. Záleží jen na zvoleném materiálu, z nějž je župan ušitý.

Foto: Veba

Model Prowell Rommy je elegantní župan pro muže i ženy z funkčního materiálu Prowell. Účinně saje vodu a zároveň zůstává z vnitřní strany suchý. Rychle schne a má malý objem, což se hodí například při cestování. Cena 1450 až 1550 Kč.

Větší spotřebiče - větší překvapení

Představte si, že byste mohli zkrátit dobu praní prádla v pračce na polovinu, a to u všech cyklů, které nabízí. Takové modely pak ušetří až pětinu energie.

Neuvěřitelně praktická je rovněž funkce nazvaná AddWash. Ta umožňuje přidávat prádlo do pračky ještě během praní. Která maminka nezná situaci, kdy se přesně po spuštění pracího programu začnou do koupelny trousit členové rodiny s tím, že náhle objevili ve svých pokojích špinavé kusy prádla?

Foto: Samsung

Model QuickDrive s funkcí AddWash, doporučená maloobchodní cena: od 19 990 Kč

S úklidovými pomocníky jako dárkem na Vánoce obecně pozor. Citlivější ženy by si to mohly vyložit jako němou výtku nedostatečného pořádku doma.

Pokud se na tento křehký led rozhodnete vybrat, zvolte pak raději něco, nad čím opravdu zajásá, tedy něco skutečně praktického. Tím může být například vysavač, který je bezdrátový, lze jej použít jako tyčový i ruční, nepotřebuje pravidelně měnit sáčky a kromě toho je vybaven i plnohodnotným turbokartáčem. Díky němu je pak možné velice rychle zlikvidovat chlupy po zvířecím mazlíčkovi, třeba před nečekanou návštěvou.

Foto: Gorenje

Tyčový vysavač SVC252GFA G Force Free s bezdrátovým provozem a sklopnou rukojetí vydrží v provozu bez nabíjení 70 min, nabíjí se 6 hod. Má turbo kartáč s vlastním elektromotorem a dvěma nástavci. Je bezsáčkový, má HEPA filtr. Doporučená cena je 4699 Kč.

Pro šikovné ruce

Každá šikovná žena si občas potřebuje sama něco doma opravit podle svých představ. A mnohé z nich jsou i maminkami. Víte, jaké náročné domácí úkoly si jejich děti nosí ze školy? A pomáhat jim s nimi má kdo?

Pro všechny tyto případy je nenahraditelným pomocníkem tavná lepicí pistole. Práce s ní je rychlá, spoje dobře drží, pouze je potřeba být opatrný a odvyknout si upravovat podobu spoje ihned po aplikaci lepicího materiálu.

Foto: Fieldmann

Tavná pistole FDTP 2100-E s příkonem 100 W snadno a rychle spojí různé materiály, jako je dřevo, textil, kůže, plast, korek, keramika a mnoho dalších. Lepený spoj je pevný a voděodolný. Využívá lepicí tyčinky o průměru 11 mm. Doporučená cena je 199 Kč.

Vánoční přehlídka adventních věnců našich čtenářů

Také si rádi navozujete příjemnou dobu očekávání vánočních svátků zapalováním svíček na svém adventním věnci? Patříte dokonce k těm, kteří si jej nejprve sami vyrobili?

Pokud ano a rádi byste se s ním pochlubili, nebo prostě jen nabídli inspiraci ostatním čtenářům, pošlete nám fotografie svého adventního věnce orientované na šířku do 21. prosince s pár slovy na vysvětlenou. Z došlých snímků vybereme nejzdařilejší díla a uspořádáme z nich vánoční přehlídku.

Své snímky můžete posílat na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám