Hlavní obsah

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich odměňuje prodejce vánočních kaprů dobrým spropitným

Dominika Rachůnková, Novinky, Dominika Rachůnková

Není velkým překvapením, že v rodině šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha se o štědrovečerní tabuli stará převážně on sám. „Ráno vstávám vždy první, protože vstávám brzy. Salát, to je moje. Kapra si vždy koupím už den předem na sádkách v Lahovicích,“ uvádí majitel restaurací a šéfkuchař, známý z televizních pořadů.

Jaké tradice dodržuje o Vánocích Zdeněk PohlreichVideo: Novinky

 
Článek

Prodejce ryb se snaží odměnit dobrým spropitným v hotovosti, jelikož sám ví, co taková práce v mrazech obnáší. Někdy přinese i lahev něčeho na zahřátí.

„Když mi doma zůstane lahev kořalky, tak ji klukům přinesu. Má to pro mě takový emoční důvod, protože v dobách svého nezralého mládí jsem čtyři roky stál u prodeje vánočních kaprů, takže vím, jaká je to šílená dřina,“ vysvětluje gastronom.

Přípravy Štědrého dne pak vypadají následovně: „Kapra nechám v mléce přes noc, ráno udělám salát. Večeříme brzy, okolo páté. Pak jsou dárky, přes den nějaké pohádky, ale na to já moc nekoukám. Já to beru jednoduše, moc to neprožívám, děti už jsou velké a nás dospělé už to netrápí,“ tvrdí s úsměvem.

Herečka Lucie Benešová o Vánocích vaří pro 15 strávníků

Vánoce

Hlavu si neláme ani s výběrem dárků pro svou sympatickou manželku Zdeňku. „My jsme před nějakým časem uzavřeli takovou dohodu, že si nebudeme kupovat žádné dárky. Všechno máme, nic nepotřebujeme. Většinou to řešíme spíš tak, že někam jedeme, ale pod stromeček si dárky nedáváme, to je spíš pro děti,“ dodává Zdeněk Pohlreich.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám