Hlavní obsah

Polovina Britů neumí uvařit vánoční večeři, ukázal průzkum

Téměř polovina Britů se v nedávném průzkumu přiznala, že by nedokázala připravit všechny položky tradiční britské vánoční hostiny. Většina by jich sice zvládla upéct v troubě krocana a zeleninu, hlavní problém ale představují omáčky - brusinková a masová zadělávaná chlebem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tři čtvrtiny dotazovaných by nezvládly připravit ani vánoční pudink, který je směsí sušeného ovoce a alkoholu. O výsledcích průzkumu psala britská média a agentura AFP.

Z celkem 2001 dotazovaných jich třetina uvedla, že je nikdy nikdo nenaučil vánoční menu připravit. Další třetina tvrdí, že nemá doma patřičné vybavení, a do tradičních receptů se proto nemůže ani pustit.

Přehlídka vánočních stromků našich čtenářů

Tipy a trendy

Celkem 55 procent Britů přiznalo, že spoléhá, že pro ně uvaří někdo jiný. Dalších 15 procent zcela zavrhuje vánoční hostinu a osm procent dotazovaných se během svátků plánuje jít najíst do hospody nebo do restaurace.

Do příštích Vánoc by se situace v britských kuchyních mohla změnit, protože 41 dotazovaných si dalo předsevzetí, že se do příštích Vánoc naučí celé tradiční menu uvařit.

Průzkum pro síť supermarketů Co-op realizovala společnost Censuswide, odpovídal reprezentativní vzorek 2001 respondentů z celé Británie.

Reklama

Výběr článků

Načítám