Hlavní obsah

Zničené předměstí Charkova je bez plynu. Ruská raketa zasáhla plynovod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charkov

Ruská raketa v pátek na předměstí Charkovu Saltivka zasáhla plynovod, který začal hořet. Bez plynu se ocitlo podle ukrajinské záchranné služby 34 000 lidí, kteří stále žijí na ostřelovaném předměstí. Požár také zničil řadu obchodů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při bombardování byl zasažen plynovod v Charkově, desetitisíce lidí jsou bez plynuVideo: Reuters

 
Článek

„Ruský granát dopadl sem, všechno shořelo, obchod je zničený,“ uvedl majitel jednoho z obchodů Artur. A zdůraznil: „Ruský granát.“

„Je to běžná obytná čtvrť. Ani nevím, kolik lidí přišlo o práci a kolik obchodů shořelo,“ dodal Artur.

Charkov je tvrdě ostřelován od počátku války. Neřízené střely ze salvových raketometů často dopadají na sídliště, přestože je takový postup považován za válečný zločin.

Válečný zločin. Rusové v Charkově použili proti sídlišti neřízené rakety

Evropa

Jurij si stěžuje, že už není kde nakupovat. „Kupoval jsem tu těstoviny, pelmeně. Všechno jsem tam kupoval? A co teď? Nemáme nic, jen kus chleba. Je dobré, že nám pomáhají dobrovolníci,“ říká před vyhořelým obchodem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská armáda získala zpět vesnici na předměstí Charkova, zůstaly v ní ruské tankyVideo: Reuters

„Náš blok byl zasažen třemi střelami, všechny byty v druhém vchodě hořely,“ uvedla Věra, která je v krytu. „Kde máme žít? Jsme tu od 6. března. Podívejte se na mě, podívejte se na moje šaty. Takhle tu žijeme,” stěžovala si na zoufalé podmínky.

Ukrajinci pokračují v protiútocích. Dobyli zpět několik vesnic u Charkova a na jihu země

Válka na Ukrajině

V posledních dnech se boje přitvrdily, protože se ukrajinské síly pokoušejí uvolnit sevření okolo Charkova a dobyly jednu vesnici u města, kde jsou vidět zničené ruské tanky i kolové obrněné transportéry. Rusko ovšem tvrdí, že se u Charkova zmocnilo několika ukrajinských tanků T-64, když jejich osádky údajně utekly.

Reklama

Výběr článků

Načítám