Hlavní obsah

Záchranná akce v centru Plzně: Potápěči hledali několik hodin v řece Radbuze člověka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Velké manévry se odehrály během sobotního večera přímo v centru Plzně. Potápěči vylovili z řeky Radbuzy 49letého muže pod vlivem drog. Po druhém člověku, který měl být údajně ve vodě, marně pátrali několik hodin.

Hasiči hledají v řece Radbuze v centru Plzně osobuVideo: Klára Mrázová, Novinky

 
Článek

Na místo vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému před 22. hodinou. Na tísňovou linku volali svědci události. „Přijali jsme oznámení, že v Radbuze stojí muž a křičí o pomoc,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Velící důstojník hasičů Štefan Livinka Novinkám řekl, že pod Wilsonovým mostem vylovili 49letého muže. Choval se neklidně a zmateně. „Nicméně nám sdělil, že by v řece měla být ještě další osoba, která se topila,“ dodala Raindlová.

Proto se rozjela rozsáhlá záchranná akce, jež trvala několik hodin. Řeku prohledávali hasičští potápěči na člunech. Pohybovali se od jezu U Mráčku až po takzvanou náplavku.

Po 23. hodině dorazili i policejní potápěči, kteří propátrali ještě prostor pod jezem. „Záchranná akce trvala do jedné hodiny ráno. Policie událost nadále šetří a zjišťuje, jak se muž vůbec ve vodě ocitnul,“ uvedl Livinka Novinkám v neděli kolem 6:30.

Muž skončil v péči zdravotníků, kteří ho odvezli do nemocnice. Měl pozitivní test na drogy, konkrétně na amfetamin a metamfetamin.

Na Klatovsku se zranil paraglidista, vrtulník ho přepravil do nemocnice

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám