Hlavní obsah

Unesený starosta Melitopolu byl osvobozen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melitopol

Unesený starosta obsazeného Melitopolu Ivan Fedorov byl osvobozen při speciální operaci z ruského zajetí, oznámil zástupce šéfa kanceláře ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko.

Foto: Verkhovna Rada of Ukraine/Twitter

Melitopolský starosta Ivan Fedorov

Článek

„Přátelé, dobré zprávy ze Záporoží. Speciální operace na osvobození starosty Melitopolu Ivana Fedorova byla právě úspěšně dokončena. Váňa je už v bezpečí,“ cituje Tymošenka server Obozrevatel.

Fedorov by se měl brzy vrátit k pracovním povinnostem.

Jeho osvobození potvrdil i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, jehož rozhovor s Fedorovem se objevil na sociálních sítích. „My své lidi neopouštíme,“ řekl Fedorovovi Zelenskyj.

Starostu Melitopolu údajně unesli

Válka na Ukrajině

Starostu záporožského města Melitopol unesla asi desítka ruských okupantů minulý týden ve středu, protože odmítl spolupracovat. Vojáci mu přes hlavu hodili igelitovou tašku a odvezli ho neznámé místo. Podle informací ukrajinské vlády byl mučen ve sklepě a přinutili jej veřejně prohlásit, že schvaluje ruskou invazi.

Místo Fedorova nainstalovali Rusové na místo starostky opoziční Galinu Danilčenkovou, která apelovala na obyvatele, aby okupantům nekladli odpor.

Rusové shodili bombu na divadlo v Mariupolu, uvnitř se ukrývalo tisíc lidí

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám