Hlavní obsah

Ruské rakety rozmetaly sklad ropy v Dnipru

Podle ukrajinské samosprávy ruské rakety v noci na čtvrtek zcela zničily sklad ropy v ukrajinském městě Dnipro, další dvě cisterny poškodily úlomky raket. Zasažený sklad byl plný, při útoku nebyl nikdo zraněn.

Foto: Belta, Reuters

Odpálení rakety OTR-21 Točka-U při rusko-běloruských manévrech v běloruské Gomelské oblasti

Článek

Dnipro (dříve Dněpropetrovsk) leží na jihovýchodě Ukrajiny a dosud bylo město útoků do značné míry ušetřeno, připomíná DPA. Ukrajinská strana minulý týden informovala, že u Dnipra ruské rakety zasáhly vojenskou jednotku a silně poškodily kasárna.

Zasažený sklad Červeného kříže

Ruské rakety v noci na čtvrtek rovněž zasáhly opuštěné skladiště Červeného kříže v okupovaném Mariupolu na jihu země. O útocích informovaly zpravodajské portály The Kyiv Independent a Ukrajinska pravda.

Ruští vojáci neplní rozkazy a schválně ničí vybavení, řekl šéf britských zpravodajců

Válka na Ukrajině

Ukrajinská ombudsmanka Ljudmyla Denisovová uvedla, že mariupolský sklad Červeného kříže byl zasažen ruskými nálety a dělostřelectvem, přestože jeho střecha je označena symbolem červeného kříže, „což značí přítomnost zraněných osob nebo civilního či humanitárního nákladu“.

Mluvčí Červeného kříže Jason Straziuso řekl americké stanici CNN, že od 15. března v objektu nikdo z personálu nebyl. Organizace podle něj neví, jak byla budova od té doby využívána.

Mariupol se stal symbolem ruské invaze, více než polovina jeho obyvatel utekla, ostatním se to ale kvůli soustavnému ostřelování nedaří.

Podle Británie v Mariupolu, jehož dobytí je pro Rusko důležitým cílem, pokračují tvrdé boje. Ukrajinské síly ale nadále ovládají centrum tohoto přístavního města u Azovského moře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám