Hlavní obsah

Při ostřelování v Kyjevě zemřela ruská novinářka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

V Kyjevě při ruském ostřelování přišla o život novinářka Oksana Baulinová pracující pro ruský server The Insider. Oznámil to sám portál, který se v Rusku z rozhodnutí úřadů musí označovat hanlivou nálepkou zahraničního agenta.

Foto: repro Insider

Oksana Baulinová

Článek

Baulinová zemřela při práci, když fotila trosky po ostřelování Podilské čtvrti ukrajinského hlavního města ruskými vojsky. V tu chvíli se místo stalo terčem dalšího ostřelování. "Spolu s ní zahynul ještě jeden civilista. Dva lidé, kteří ji doprovázeli, byli raněni a hospitalizováni," napsal The Insider.

Dodal, že Baulinová dříve pracovala pro protikorupční fond uvězněného opozičního politika Alexeje Navalného. Po zákazu Navalného organizací byla donucena Rusko opustit. Na Ukrajinu přijela jako zpravodajka a poslala několik reportáží z Kyjeva a Lvova.

"Budeme dále informovat o válce na Ukrajině, jakož i o válečných zločinech Ruska, jakými jsou nevybíravé ostřelování obytných čtvrtí, kde umírají civilisté a novináři," přislíbil The Insider.

Nejde o první smrt novináře během ruské války proti Ukrajině, která dnes pokračuje 28. dnem. Americká televize Fox News 15. března v interním prohlášení informovala zaměstnance o smrti dlouholetého kameramana Pierrea Zakrzewského, který se ocitl pod palbou severozápadně od Kyjeva společně s reportérem Benjaminem Hallem

Při ostřelování Kyjeva zemřel kameraman Fox News

Válka na Ukrajině

Podle poradce ukrajinského ministerstva vnitra Antona Heraščenka při stejném incidentu zahynula i jejich místní spolupracovnice Oleksanda Kuvšynová. Hall podle komuniké šéfky Fox News Suzanne Scottové zůstává hospitalizován.

Ještě dříve na Ukrajině přišel o život americký filmař Brent Renaud. Podle ukrajinských úřadů jej zabila ruská palba. Zranění při stejném incidentu ve městě Irpiň utrpěl jeho kolega Juan Arredondo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám