Hlavní obsah

Představitel Pentagonu: Někteří ruští vojáci na Ukrajině utrpěli omrzliny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ruské ozbrojené síly při invazi na Ukrajinu podle americké vlády nadále čelí logistickým problémům, píše agentura DPA s odkazem na nejmenovaného vysoce postaveného představitele Pentagonu. Ten uvedl, že ruská armáda se potýká nejen s nedostatkem jídla a paliva, ale také s tím, že někteří její vojáci museli být staženi kvůli omrzlinám, které se u nich projevily v důsledku nevhodného vybavení.

Foto: AP

Ukrajinská armáda brání ruským tankům v postupu.

Článek

„Dostali jsme informace, že někteří (ruští) vojáci skutečně utrpěli omrzliny a byli staženi z boje,“ citovala zdroj DPA. Obdobnou zprávu patrně od téhož zdroje přináší zpravodajský web CNN.

Představitel Pentagonu logistické problémy ruské armády přičetl špatnému plánování a pokračujícímu odporu Ukrajinců. Problémy v zásobování pohonnými hmotami podle něj dopadají také na námořnictvo. „Obávají se, zda budou moci nadále zásobovat své lodě palivem,“ uvedl. Ruské jednotky podle něj mají rovněž problémy se vzájemnou komunikací.

Ukrajina obvinila ruské síly z útoku na humanitární konvoj, hlásí sedm mrtvých

Válka na Ukrajině

Představitel Pentagonu tvrdí, že ruské síly pravděpodobně hodlají ostřelovat přístavní město Mariupol z moře. Dodal, že v Azovském moři by za tímto účelem soustředily zhruba sedmi lodí. Zdroj také uvedl, že jsou jasné důkazy svědčící o tom, že ruské síly v uplynulém týdnu záměrně útočily na civilisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám