Hlavní obsah

Čečenci zabití u Dnipru budou pohřbeni ve vepřových kůžích, uvedl zástupce starosty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čečenské jednotky jsou v ukrajinském konfliktu zatím předmětem hlavně informační války. Se svou troškou do mlýna nyní přispěchal zástupce starosty ukrajinského Dnipru Michail Lysenko. Uvedl, že všichni kadyrovci zabití v okolí města budou pohřbeni zašití do vepřových kůží. Pro muslimy, ke kterým se Čečenci řadí, je totiž vepřové nečisté.

Foto: Profimedia.cz

Čečenští vojáci v Mariupolu

Článek

Lysenko zveřejnil tuto informaci v neděli na sociální síti Telegram. „Je to oficiální. Všichni kadyrovci (jednotky bojující za Rusko pod prezidentem Ramzanem Kadyrovem – pozn. red.) zabití na území Dněpropetrovské oblasti budou pohřbeni zašití do vepřových kůží,“ uvedl Lysenko.

„Díky masokombinátům ve městě. Uvidíme, jak takhle budou přijati v nebi,“ dodal Lysenko, který na sebe upozornil už dřív, když zveřejnil náhrobek Vladimira Putina, který byl vybudován po vypuknutí války na místním hřbitově.

Zaháníme ruské dezertéry zpátky na bojiště, popisuje Čečenec v zachyceném hovoru

Válka na Ukrajině

Čečenci na sebe zatím nejvíce upozornili zejména velkoústými prohlášeními Ramzana Kadyrova, který se dle svých slov měl dokonce nacházet pár kilometrů od Kyjeva. To bylo později vyvráceno.

Obávané čečenské jednotky u Hostomelu utrpěly velké ztráty a nyní se část z nich účastní bojů o Mariupol. Jejich nedisciplinovanost a mizerné vybavení však kritizoval i velitel donbaského povstaleckého pluku Vostok.

Reklama

Výběr článků

Načítám