Hlavní obsah

Buď dobrá Ruska a vrať se z USA, vzkázal proputinovský herec dceři. Herečka neposlechla

Výzvu otce, populárního ruského herce Vladimira Maškova (58), k návratu do Ruska z USA odmítla herečka Marija Maškovová (36). Televizi CNN řekla, že ji otec, nadšený stoupenec Vladimira Putina, obvinil ze zrady a vyzval, aby se vrátila do vlasti a „pomáhala své zemi“.

Foto: Profimedia.cz

Marija Maškovová v seriálu McMafie

Článek

„Žádal mě, abych vzala své dcery a okamžitě přijela do Ruska. Abych byla dobrou Ruskou, abych požádala o odpuštění a pomohla svému lidu v boji s nacisty,“ prohlásila herečka, která žije s manželem a dětmi již šest let ve Spojených státech.

Na dotaz, zda věří tomu, že miliony lidí v Rusku neznají podrobnosti války na Ukrajině, odpověděla, že po rozhovoru s otcem tomu musela uvěřit.

„Zlomilo mi srdce, že tolik Rusů včetně mého otce věří, že podobné násilí může být oprávněné,“ řekla. Ještě předtím zveřejnila na Instagramu výzvu k „zastavení hrozné, nespravedlivé války, kterou rozpoutal náš prezident“.

Za všechno může výhradně Putin. Medvěděv se distancuje od invaze

Válka na Ukrajině

Její otec působil na přelomu tisíciletí také v Hollywoodu a zahrál si tam v několika filmech.

V současné době je uměleckým ředitelem Moskevského divadla Olega Tabakova. Při posledních prezidentských volbách v roce 2018 podporoval Putina a aktivně pro něj agitoval. Spolu s dalšími umělci minulý pátek na koncertě k výročí připojení Krymu na moskevském stadionu Lužniky obhajoval vojenské tažení Ruska proti Ukrajině.

Útěk do Lotyšska

Vojenské tažení proti Ukrajině odsoudila také Čulpan Chamatovová (46), jedna z nejobsazovanějších ruských hereček známá v zahraničí mimo jiné z filmu Good Bye, Lenin! V minulých dnech emigrovala do Lotyšska poté, co podepsala protiválečnou petici.

Šíří se falešná tvrzení, že válka na Ukrajině je mystifikace a oběti jen herci

Koktejl

Řekla, že se v Rusku bojí „ztráty svědomí“ a také vězení. Při prezidentských volbách v roce 2012 přitom pro Putina agitovala a chválila ho za podporu jejího fondu pro děti nemocné rakovinou.

Reklama

Výběr článků

Načítám