Hlavní obsah

Británie navýší vojenskou i ekonomickou pomoc Ukrajině, slíbil Johnson Zelenskému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský premiér Boris Johnson v neděli v telefonátu ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému slíbil, že Británie navýší vojenskou, ekonomickou a diplomatickou pomoc Ukrajině. Předseda britské vlády o tom informoval na svém Twitteru.

Foto: Reuters

Britský premiér Boris Johnson

Článek

"Dnes odpoledne jsem mluvil s prezidentem Zelenským, abych mu vyložil, jak budu tento týden pracovat na prosazování zájmů Ukrajiny na setkáních NATO a skupiny G7. Spojené království bude nadále posilovat vojenskou, ekonomickou a diplomatickou podporu, aby pomohlo ukončit tento hrozný konflikt," uvedl Johnson na Twitteru.

Kancelář britského premiéra sdělila, že Johnson ukrajinskému prezidentovi sdělil, že je nadále připraven spolu se zahraničními partnery koordinovat pomoc k posílení ukrajinské sebeobrany.

Národní ostuda, zuří Britové. Johnson přirovnal válku na Ukrajině k brexitu

Válka na Ukrajině

"Oba lídři zdůraznili pokračující význam sankcí při vyvíjení tlaku na (ruského prezidenta Vladimira) Putina a odsoudili ohavné útoky na nevinné civilisty po děsivém bombardování Mariupolu," stojí v prohlášení Downing Street.

Reklama

Výběr článků

Načítám