Hlavní obsah

Šojgu přikázal zapojit do války na Ukrajině i nezletilé členy dětské polovojenské organizace

Moskva

Kvůli nedostatku mužů v armádě Rusko zvažuje, že do bojů zapojí i 17leté členy Junarmije, tedy dětské polovojenské organizace. Uvedla to v pondělí agentura Ukrinform.

Foto: Profimedia.cz

Členové Junarmije, dětské ruské armády

Článek

Agentura se odkazuje na ukrajinské zpravodajce pracující pod záštitou ministerstva obrany. Příslušný rozkaz o zapojení příslušníků Junarmije do speciální vojenské operace na ukrajinském území už měl podepsat i ruský ministr obrany Sergej Šojgu.

Podle rozkazu mají být připraveny zprávy o případných „lidských rezervách“ ve věku mezi 17 a 18 lety, které by se mohly zapojit do akcí. Nejvyšší vojenské vedení ještě musí co nejdříve předložit návrhy na výcvik výše zmíněného personálu.

Rusko vystřelilo na Ukrajinu další hypersonický Kinžal

Evropa

Ukrinform dále uvádí, že sledováním plnění rozkazu je pověřen náčelník hlavního vojensko-politického oddělení Ruské federace Gennadij Židko.

Dětská armáda

Junarmija je ruská dětská polovojenská organizace, která spadá přímo pod ministerstvo obrany a má za úkol vycvičit budoucí vojenský personál. Vstoupit do ní mohou děti ve věku od 8 do 18 let. V Junarmiji je učí například zacházet s kalašnikovem, zápasit či skákat s padákem.

Reklama

Výběr článků

Načítám