Hlavní obsah

Špílmachr Messi splnil sen afghánského chlapce, který si na něj hrál v igelitce

Dauhá

Šestiletému afghánskému fanouškovi fotbalisty Lionela Messiho se splnil sen. V katarském Dauhá se konečně setkal se svým hrdinou. Vděčí za to vlastní tvořivosti a internetu. Vyrobil si totiž dres z bílo-modré igelitky s Messiho číslem. Bratr ho v něm vyfotil, umístil snímek na internet a pak už to šlo rychle. Snímky se dostaly až k barcelonskému špílmachrovi, který malému Murtazu Ahmádímu dal skutečný dres a také ho vzal do náručí a vyfotil se s ním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šestiletý Afghánec, který si vyrobil dres Messiho z igelitky, se osobně setkal se svým idolemVideo: Supreme Comittee for Delivery & Legacy / @ROADTO2022, Reuters

 
Článek

„Tohle je obrázek, který chtěl svět vidět. Přání šestiletého chlapce setkat se svým hrdinou Messim se nakonec splnilo,“ tweetovala organizační komise mistrovství světa v kopané v Kataru, které se v zemi uskuteční v roce 2022.

A přidala i video, na němž Messi hocha bere do náruče.

K Messimu měl Ahmádí dlouhou cestu. Snímky, na nichž si kope s míčem v pomalované igelitové tašce, obletěly svět v polovině ledna letošního roku, kdy je jeho bratr umístil na Facebook. „Chci se s Messim setkat, být s ním, líbí se mi, jak hraje. Mám ho moc rád,“ řekl pak Ahmádí agentuře AFP. [celá zpráva]

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Malý Afghánec, který se proslavil dresem z igelitky, dostal v únoru opravdický s podpisem Messiho

Argentinský kanonýr chlapci nejprve poslal míč a dva vlastnoručně podepsané dresy. Navíc slíbil, že se pokusí chlapci sen splnit.

V květnu ale musela Ahmádího rodina prchnout do Pákistánu, paradoxně právě proto, že Messi na fotky zareagoval a rodina se stala terčem výhrůžek, protože se říkalo, že od slavného fotbalisty dostala také peníze.

„Před pár dny mi volal jeden místní zločinec. Myslel si, že když můj syn dostal trička od Messiho, tak má možná i peníze, a proto chtěl svůj podíl,“ líčil v květnu chlapcův otec Aríf Ahmádí BBC. Dodal, že synovi také vyhrožovali únosem.

Rodina se nejprve přestěhovala do Islámábádu, ale pákistánské hlavní město pro ni bylo moc drahé, tak se přesunula do pákistánské Kvéty. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám