Hlavní obsah

Prapodivné zážitky z organizování svateb dokážou vykolejit i otrlé svatebčany

Novinky, Tereza Rakoušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním díle nové série mateřského podcastu Novinek se bavíme s hostující Šárkou o jejím vnímání mateřské role. Proč začala pracovat už na mateřské a jak se dostala k tak zajímavé práci, jako je organizování svateb? Řeč přijde i na předchozí noční zaměstnání v kasinu a nakonec i na udělování nevyžádaných mateřských rad.

Foto: Novinky

Po mateřských stopách: Prapodivné zážitky z organizování svateb dokážou vykolejit i otrlé svatebčany

Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Prapodivné zážitky z organizování svateb (10:24)
  • Je práce v kasinu underground nebo práce jako každá jiná? (17:50)
  • Jakou daň zaplatíte za dvanáct let noční práce (22:01)
  • O nevyžádaných radách od kamarádek i cizích paní v autobuse (34:00)

Vracení se po rodičovské dovolené zpět za pracovní stůl může leckoho děsit, najdou se ale i tací, co už po pár měsících plenek a dětských her lační po vlastní realizaci a pracovním prostředí. Šárka je jedním z nich. Jakmile ji začaly svrbět prsty, že už by zase ráda pracovala, neotálela a přijala nabídku na své vysněné povolání. O víkendech teď tedy každou sezonu organizuje svatby ve svatebním resortu kousek od Prahy.

Šárky první prací, která měla být původně jen brigádou, se stala pozice krupiérky v kasinu. Nakonec v něm strávila krásných a veskrze šťastných dvanáct let, převážně jako vedoucí směny, chvíli dokonce jako provozní. Noční život ale způsobil kompletní odříznutí od jejích přátel žijících přes den. Nakonec se po letech směnného provozu i kvůli založení rodiny noční práce vzdala.

V podcastu se společně bavíme o zajímavých zážitcích ze svateb, i od pokerových stolů. Dozvíte se třeba, co vše způsobuje nervozita před obřadem ženichům, ale i to, že ne v každém kasinu je personál ochotný vyjít vstříc handicapovaným hráčům. Zjistíte také, jak a kde se sluní světloplaší krupiéři, a na závěr se dotkneme i náročného období vzdoru dětí a problémů s výchovou.

Vydejte se se mnou na cestu Po mateřských stopách, kde dnes zpovídám kamarádku Šárku, maminku předškoláka Jiříka, bývalou floormanku z kasina, office manažerku a organizátorku svateb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám