Hlavní obsah

Na dovolenou autem? Tipy z praxe, jak lépe zvládnout dlouhou cestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé cestování autem, ať už na dovolenou, či za jiným účelem, může být pro leckoho náročné – tím spíš, má-li dotyčný malé děti. V devátém dílu podcastu Po asfaltu se ptám, co ze stovek rad dostupných na internetu funguje v praxi.

 
Článek

Mnoho z nás na dovolenou už vyrazilo, další spousta se na to chystá – a pro mnoho lidí je to jedna z mála velkých cest, na které se během roku vydávají. Nezáleží na tom, zda jedete do Chorvatska, Norska anebo „jen” na Slovensko, už tříhodinová cesta s dětmi může vyžadovat určitou přípravu.

Jak přežít parné léto v autě

AutoMoto

Ovšem rad, jak řídit v horku nebo co všechno na autě zkontrolovat, než vyrazíte, najdete na internetu spousty a není jednoduché se v nich zorientovat. Proto jsem hledal v praxi – vyzpovídal jsem člověka, který pravidelně jezdí do zahraničí s malými dcerami. Jak na to připravuje je i sebe, co pomáhá jeho dcerám, aby se vypořádaly s kinetózou (v podcastu zaznívá „lokomoční nemoc”, což pochází z polského výrazu pro kinetózu „choroba lokomocyjna”).

Jak poznáte naschvál od nepozornosti? S motorkářkou o motorkářích

Podcasty a pořady

Podíváme se i na to, jak bojovat s únavou a kdy je lepší zastavit a zdřímnout si, jak se liší příprava na dlouhou cestu s dětmi od přípravy na cestu s dospělými kamarády, jak to je s povinnou výbavou auta v zahraničí, a konečně se dozvíme, že čím lepší je příprava, tím pohodlněji se řidiči jede a tím méně je rozptylován.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám