Hlavní obsah

Vánoční dny budou mrazivé a možná se dočkáme i sněhu

Vánoční týden by měl být nejchladnější, meteorologové očekávají i více srážek. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve svém měsíčním výhledu počasí předpovídá, že se v období od 23. do 29. prosince budou noční teploty pohybovat kolem -4 °C, denní -2 až 1 °C. Tento týden by měl být také nejbohatší na srážky, uvádí ústav.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První prosincový týden by měly provázet teploty pod bodem mrazu. Noční by se měly pohybovat mezi  0 až -6 °C. Mrznout by mělo i během dne, teploty se budou pohybovat v intervalu od  -2 do 2 °C. Oteplit by se mělo až ke konci týdne, kdy by se denní teploty měly dostat až k 6 °C. V první polovině týdne by mělo na horách sněžit a sníh se může objevit i v nižších polohách. Ke konci týdne by mělo začít spíše pršet nebo se objeví srážky smíšené.

V období od 9. do 15. prosince meteorologové očekávají, že se noční teploty budou pohybovat mezi 0 až -5 °C, denní od 0 až 5 °C, což znamená že budou lehce nad průměrem prosincových teplot. Srážky by měly převažovat smíšené.

Podobný ráz počasí by měl panovat i během třetího prosincového týdne, tedy od 16. do 22. prosince. Noční teploty by se měly pohybovat kolem -2 °C a denní naopak kolem +3 °C. Srážkově by mělo být období průměrné.

Relativně nejchladnějším by měl být čtvrtý týden období s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem -4 °C a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 1 °C. Pro tento týden meteorologové počítají s nejvíce srážkami.

Týdenní úhrny se budou pohybovat zpočátku kolem 5 mm, postupně kolem 12 mm.

Reklama

Výběr článků

Načítám