Hlavní obsah

Po chladnějším začátku října se oteplí, bude i 20 stupňů

• Aktualizováno

Výhled počasí na následujících 30 dnů slibuje po chladnějším úvodu října od druhé poloviny příštího týdne postupné oteplování. Průměrné teploty by se tak měly pohybovat kolem obvyklých hodnot. Z hlediska srážek bude období od 7. října do 3. listopadu průměrné.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Týden od 7. do 13. října bude zpočátku chladnější, postupně se však začne oteplovat a na jeho konci by se již nejvyšší denní teploty měly ještě šplhat i nad hranici 20 stupňů Celsia.

„V druhém předpovědním týdnu (od 14. do 20. října) by teploty měly dosáhnout hodnoty nad dlouhodobým průměrem. V následujících dvou týdnech (od 21. do 27. října a 28. října do 3. listopadu) by se teploty měly pohybovat kolem hodnot běžných pro danou roční dobu,” uvedli meteorologové.

Srážek by za celé období mělo spadnout množství odpovídající dlouhodobým průměrům. Nejméně by mělo pršet v týdnu od 14. do 20. října, naopak srážkově nejbohatší by měl být týden od 21. října.

„Srážkové úhrny ostatních týdnů by se měly pohybovat přibližně na úrovni běžných hodnot pro danou roční dobu,” uzavřeli meteorologové.

Průměrná teplota v tomto období se pohybuje mezi 6,4 až 8,5 stupni Celsia, obvyklé srážkové úhrny kolísají mezi 20 a 42 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám