Hlavní obsah

O víkendu dorazí do Česka sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné počasí by nás mělo provázet do konce pracovního týdne, na víkend se ale ochladí, slibují meteorologové. Do Česka totiž začne v sobotu proudit studená fronta, která s sebou přinese sněžení nejen na horách, ale i v nižších polohách, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 2.1.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Počasí v Česku ovlivňuje od středy tlaková výše, po jejíž zadní straně proudí teplý vzduch od jihozápadu, a to zejména ve vyšších vrstvách atmosféry. Ve čtvrtek bude proto jasno nebo polojasno, ráno by se na mnoha místech mohly objevit mrznoucí mlhy. Ranní teploty budou nízké, v intervalu –2 až –6 stupňů, odpoledne se vyšplhají na 2 až 6 stupňů Celsia.

Páteční charakter počasí bude stejný. Ráno bude chladné s teplotami mezi –2 a –6 stupni Celsia, objeví se opět mrznoucí mlhy, během dne ale bude jasno nebo polojasno s teplotami mezi 2 a 6 stupni Celsia.

sobotu začne proudit do Česka studená fronta. Bude oblačno až zataženo. Zpočátku místy, později na celém území začnou padat srážky, které budou od polohy kolem 400 metrů nad mořem sněhové. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 3 a –1 stupněm, na Moravě a ve Slezsku bude ještě chladněji a ráno budou teploty klesat k minus 5 stupňům. Odpolední se budou pohybovat mezi 1 a 5 stupni Celsia.

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Ilustrační foto

neděli bude panovat podobné počasí. Bude zataženo a sněžit bude už od poloh kolem 300 metrů nad mořem. Ranní teploty by měly být v intervalu 2 až –2 stupňů Celsia.

„Řidiči by si měli dát pozor, na silnicích se může tvořit náledí,“ upozornila Honsová. Odpoledne by měly být teploty v rozmezí 1 až 5 stupňů Celsia.

Ze silnice bylo kluziště: Čtyři zranění po nehodě na Frýdecko-Místecku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám