Hlavní obsah

Nepřívětivý konec května vystřídá oteplení

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední květnový týden by podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) neměly teploty v Česku vystoupat nad dvacet stupňů Celsia. V následujících týdnech se ale budou teploty postupně zvyšovat.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Týden od 24. května do 30. května bude teplotně průměrný až podprůměrný. Denní maxima by neměla přesáhnout 20 stupňů, ranní se ocitnou hlouběji pod deseti. Srážkově by měl být tento týden s ohledem na dané období spíše průměrný.

První červnový týden se již bude postupně oteplovat, i když stále v průměrné tendenci. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 23 stupňů, ranní maxima 12. Srážky by oproti předchozímu týdnu měly být vydatnější.

Období od 7. června do 13. června se denní maxima vyšplhají k 25 stupňům, ráno by mělo být maximálně 12. Třetí týden by měl být co do srážek opět slabší než ten předchozí.

Co se týče srážek, předposlední červnový týden by měl být podle odhadů opět bohatší. O něco vyšší budou také teploty, před den v maximech 26 stupňů, ráno až 14.

Průměrná teplota za tyto čtyři týdny v období let 1991-2020 činí podle zjištění meteorologů 16 stupňů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám