Hlavní obsah

Konec června bude tropický s bouřkami, pak se výrazně ochladí

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci června očekávají meteorologové tropické teploty, které přeruší silné bouřky. Následovat má mírnější charakter počasí, postupně se výrazně ochladí.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 29.6.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Konec června poznamenají tropické teploty s až 34 stupni Celsia, které vystřídají silné bouřky s krupobitím a přívalovým deštěm. Meteorologové před nebezpečným jevem vydali v pondělí výstrahu.

Přes Česko se přeženou další velmi silné bouřky, varovali meteorologové

Počasí

Na začátku července bude následovat výrazné ochlazení, kdy nejvyšší denní teploty nepřesáhnou 24 stupňů Celsia. První týden měsíčního výhledu má být celkově teplotně průměrný. Noční teploty na jeho konci budou nejvýše 12 stupňů.

Druhý týden od 5. do 11. července má být teplotně průměrný, v noci se dočkáme teplot kolem 13 stupňů, přes den pak maxim kolem 25 stupňů Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Od 12. do 18. července by se noční teploty měly pohybovat rovněž kolem 13 stupňů Celsia, denní by však neměly v průměru přesáhnout 23 stupňů.

V týdnu od 19. do 25. července by se mělo mírně oteplit, přes den by se rtuť teploměru měla pohybovat kolem 24, v noci kolem 11 stupňů.

Srážkově by následující období mělo být průměrné, na konci nadprůměrné. Kromě prvních dnů, kdy se vyskytnou silné bouřky, by mělo být srážek méně.

Reklama

Výběr článků

Načítám