Hlavní obsah

Čarodějnický víkend poznamenají přeháňky

Závěr týdne přinese méně oblačnosti a dočasně i nárůst teplot. V neděli se na úvod května znovu ochladí a četnější budou i srážky. S občasným deštěm či přeháňkami a teplotami do 16 °C musíme počítat minimálně do poloviny příštího týdne. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 28.4. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Počasí u nás ovlivní v nejbližších dnech výběžek vyššího tlaku vzduchu.

Ve čtvrtek bude převážně jasno až polojasno, během dne se při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle objeví slabé přeháňky. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 13 až 17 °C.

V pátek by mělo být polojasno nebo jasno, pouze přechodně ojediněle i oblačno. Ráno budou teploty klesat k 4 až 0 °C a místy se mohou objevit přízemní mrazíky. Přes den se teploty dostanou na 14 až 18 °C.

Foto: Lee Smith, Reuters

Rozkvetlý třešňový sad na záběrech z dronu

„Na čarodějnice – v sobotu – bude polojasno až oblačno, na západě během odpoledne bude docházet k přibývání oblačnosti a na Plzeňsku, Karlovarsku a v Jihočeském kraji se vyskytnou ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat k 6 až 2 °C,“ uvedla Honsová, podle níž se ojediněle objeví přízemní mrazíky.

V neděli by mělo být oblačnosti více. Převážně bude oblačno až zataženo s přeháňkami či deštěm. Přechodně může být i polojasno. Ráno budou teploty klesat k 7 až 3 °C, denní se dostanou na 12 až 16 °C.

Oblačno až polojasno, místy opět s přeháňkami, bude v pondělí. Ranní minima klesnou k 8 až 4 °C, přes den se dostanou na 12 až 16 °C.

Meteorologové předpovědí na květen nepotěšili

Domácí

V úterý a ve středu by podle předpovědi mělo být nejčastěji oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Místy se může objevit déšť či přeháňky. Nejvyšší denní teploty se po oba dny budou pohybovat mezi 12 a 16 °C, ráno teploty klesnou k 8 až 4 °C v úterý, respektive k 7 až 3 °C ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám