Hlavní obsah

Čeká nás počasí jako na houpačce, na víkend se ale ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v tomto týdnu bude připomínat spíše apríl než polovinu září. Po deštivém začátku se v polovině týdne oteplí. Do pátku nás bude provázet nejen slunce, ale i teploty nad 20 stupňů, na víkend se ochladí a opět bude pršet, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 9.9.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Česko přechází frontální rozhraní, které se přesouvá do východní Evropy. Provází ho silný déšť a na jihovýchodě republiky také bouřky. Přestat pršet by mělo až večer.

„Od nedělního večera zatím spadlo na některých místech přes 30 mm, do večera to bude dalších 30 mm,“ řekla Honsová. Jedním z nejdeštivějších míst je například Lysá hora, kde za hodinu spadlo šest milimetrů srážek. V pondělí se rtuť teploměru bude pohybovat mezi 14 až 18 stupni, v místech, kde prší, to bude jen 12 stupňů.

Úterní ráno budou provázet mlhy a velká oblačnost. Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 9 až 5 stupňů, na horách kolem nuly. Pršet by mělo jen na horách. Odpolední teploty už porostou, meteorologové počítají s 16 až 20 stupni.

Ve středu začne do Česka proudit teplejší vzduch. V tu dobu by měl nad Skandinávii a Velkou Británii dorazit bouře Dorian, která do těchto oblastí přinese větrné a deštivé počasí, ale do střední Evropy by měl proudit přechodně teplejší vzduch. Mělo by být polojasno až oblačno, ojediněle se na horách objeví dešťové přeháňky. Ranní teploty by měly být 10 až 6 stupňů, odpolední 19 až 23 stupňů.

Nejpříjemnějším dnem z celého týdne bude čtvrtek. Očekává se jasno nebo polojasno. Ráno se objeví mlhy a teploty mezi 12 až 8 stupni. Odpolední se dostanou na úroveň 21 až 25 stupňů.

V pátek bude zpočátku ještě jasno nebo polojasno, postupně bude přibývat oblačnost a objeví se déšť a bouřky. Ranní teploty 13 až 9 stupňů, odpolední 20 až 24 stupňů.

Na víkend se ochladí. V sobotu bude oblačno až zataženo s deštěm nebo dešťovými přeháňkami. Ranní teploty se dostanou na 13 až 9 stupňů, odpolední na 15 až 19 stupňů.

V neděli by měl déšť ustat, ale počasí bude ovlivňovat severozápadní proudění. Bude polojasno, ale teploty nízké. Ranní se budou pohybovat mezi 8 až 4 stupni, odpolední mezi 13 až 17 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám