Hlavní obsah

Bez deštníku ani ránu, pršet bude dál

Novinky, jas

Deštivé počasí s teplotami do 20 stupňů Celsia vydrží až do konce tohoto týdne a povládne i v úvodu toho příštího. Kvůli vlhkému severozápadnímu proudění bude převládat oblačno, které místy doprovodí přeháňky či občasný déšť. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 13.5.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Ještě ve čtvrtek bude počasí u nás pod vlivem vlnící se studené fronty, která přinese na západ území místy vydatné a trvalé srážky se srážkovými úhrny až 50 milimetrů. Naopak zejména v Moravskoslezském kraji se mohou místy vyskytnout i silné bouřky s přívalovým deštěm o intenzitě až 40 milimetrů,” nastínila Honsová výhled, před nímž varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha ČHMÚ před bouřkami se týká severovýchodu ČR, výstraha před deštěm jihozápadu Čech. Výstraha před povodněmi platí pro jihozápad Čech a také pro sever Čech.

Foto: ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ před bouřkami, deštěm a povodněmi

Česko zasáhnou silné bouřky s krupobitím a intenzivní deště, varovali meteorologové

Počasí

Ve čtvrtek se odpolední maxima dostanou na 13 až 17, na jihozápadě pouze na 8 stupňů Celsia.

Rovněž v pátek bude převládat oblačné počasí, místy s přeháňkami či občasným deštěm. Ráno teploty klesnou na 9 až 5 stupňů, přes den se dostanou na 12 až 16 stupňů Celsia.

Velmi podobně bude i v sobotu s tím rozdílem, že oblačné počasí může přechodně vystřídat i polojasná obloha. Ráno teploty klesnou na 8 až 4 stupně, přes den vystoupají na 15 až 19 stupňů.

V neděli již bude oblačnosti trochu méně. Převládat bude oblačno až polojasno a přeháňky by se měly objevovat pouze místy. Ranní minima se budou pohybovat mezi 8 a 4 stupni, nejvyšší denní teploty vystoupají na 15 až 19 stupňů Celsia.

Pondělí nabídne velmi podobný scénář. Převážně bude oblačno až polojasno s ranními minimy mezi 8 a 4 stupni. Přes den se může zatáhnout a místy se objeví přeháňky či déšť. Odpoledne se teploty mohou dostat opět na 15 až 19 stupňů.

V úterý a ve středu modely očekávají shodně převládající oblačno až polojasno, které během dne může místy vystřídat i zataženo s přeháňkami či deštěm. Shodné budou po oba dny i teploty. Ráno budou klesat na 9 až 5 stupňů, přes den by se maxima měla pohybovat v intervalu 14 až 18 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám