Hlavní obsah

Babí léto vydrží do konce září

Příjemné babí léto vydrží do konce září. V posledních zářijových dnech by se měly teploty dokonce vyšplhat až na 24 stupňů, slibují meteorologové v měsíčním výhledu počasí. Ochlazení přijde spolu s nástupem října. Nejchladněji by mělo být v týdnu od 7. do 13. října, kdy by se průměrné teploty měly pohybovat kolem 13 °C.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Týden od 23. do 29. září bude podle výhledu teplotně nadprůměrný. Minimální noční teploty se budou pohybovat většinou od 12 do 7 °C, na severovýchodě budou zpočátku jen 4 °C. Maximální denní teploty budou dosahovat 16 až 20 °C, ve druhé polovině týdne místy až 24 °C.

Další týden bude teplotně průměrný. Od 30. září do 6. října by se noční teploty měly držet v rozmezí 10 až 3 stupně, odpolední se mohou dostat až k 21 stupňům. meteorologové ale počítají s četnými a vydatnými srážkami.

Zřejmě nejchladnějším obdobím by se měl stát týden od 7. do 13. října. Noční teploty by měly v průměru dosahovat jen 4 stupňů, denní se budou pohybovat kolem 13 stupňů.

Charakter počasí by měl být podobný i v týdnu od 14. do 20. října. Průměrné noční teploty se budou pohybovat kolem 4 °C s týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 13 °C.  Měl by to být týden vydatný na srážky, předpovídají meteorologové.

Období jako celek by mělo být srážkově průměrné.

Reklama

Výběr článků

Načítám