Hlavní obsah

Tohle doma nezkoušejte. Mladík se opíjí shnilým hovězím masem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zní to velmi bizarně a možná až trochu nebezpečně. Nechat v lednici úmyslně zkazit hovězí maso, abyste si na něm mohli pochutnat a mít pocit podobný tomu, jako když vypijete tři piva? Přesně to totiž dělá jistý Daniel Larsson ze švédského Västerås. A kupodivu rozhodně není sám.

Foto: Profimedia.cz

Maso je uloženo v lednici několik týdnů.

Článek

Příznivců pojídání syrového masa je podle všeho víc, trend nazvaný „High Meat“, ve volném překladu tedy něco jako „opilé maso“, spočívá v konzumaci syrového, velmi uleželého hovězího masa. To už má přitom nejlepší dny za sebou, na jeho povrchu se vytváří roj bakterií a jeho konzumace může být skutečně zdraví nebezpečná, rozhodně tedy podobnou věc bez konzultace s lékařem nezkoušejte.

Osmadvacetiletý Larsson se inspiroval známým, který údajně po konzumaci neměl žádné zdravotní potíže, navíc se cítil příjemně opilý, stav má prý připomínat podobnou situaci jako po třech pivech. V noci pak prý následovaly živé sny. Maso v krabičce nechává uležet zhruba měsíc až dva, poté jej za syrového stavu pojídá, uvedl deník The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Larsson si pochutnává na shnilém masu.

„Zpočátku jsem byl taky skeptický, to přiznávám. Ale nedělám to zas tak často a kupodivu to není takový zápach,“ říká hrdě. Jeho přítelkyně zatím zkaženému masu na chuť nepřišla.

Ačkoliv Daniel zatím žádné zdravotní komplikace nepociťuje, dlouhodobá konzumace shnilého masa může být velmi nebezpečná. Přesto o možných komplikacích Larsson s lékaři nemluvil. „Nějaké informace jsem si našel na internetu, ale znáte to, ten vždycky přehání,“ dodává.

I když je konkrétně ve Švédsku populární třeba surströmming, tedy zkvašené rybí maso, které někdo označuje za jedno z nejvíce páchnoucích jídel na světě, proces cílené fermentace je naprosto odlišný od zkažení masa v lednici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám