Hlavní obsah

Mrazivým rekordem překonal otužilec sám sebe

Novinky, Matěj Pálka

Lidé jsou doslova posedlí měřením a porovnáváním, zjišťováním, co je největší, co nejmenší a co nejlepší. Pádným důkazem je existence Guinnessovy knihy rekordů. V té najdeme rekordy všech druhů, některé jsou trochu úsměvné, a některé mrazivé. Doslova. Třeba jako ten, kterého dosáhl Rakušan Josef Koeberl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rakušan pokořil světový rekord v době, kterou je člověk schopen strávit ponořený v leduVideo: AP

 
Článek

Zajímá vás, jak dlouho člověk vydrží ponořený do ledu? Rekord je dvě hodiny, 30 minut a 57 vteřin. V sobotu pátého září jej docílil rakouský sportovec Josef Koeberl, který se svlékl do plavek a vstoupil do uzavřené skleněné budky, v které na něj čekalo 200 kilogramů ledových kostek.

Česká skupina leteckých akrobatů baví už 60 let. Výročí oslavila rekordem ve výkrutech

Koktejl

Pokusu, při kterém se pokoušel Koeberl překonat svůj vlastní světový rekord z roku 2019 v době, kterou je člověk schopný bez oblečení strávit po ramena zasypaný ledem, přihlížela v dolnorakouském městě Melku početná skupinka příznivců. Nakonec se Koeberlovi podařilo posunout své dosavadní maximum o celých 30 minut.

„S bolestí bojuji tak, že se snažím představovat si krásné věci a nabuzovat tak ve vlastní hlavě pozitivní emoce,“ vysvětlil rekordman novinářům svůj recept na úspěch poté, co trochu rozmrzl.

Nejpotetovanější muž na světě už nemá žádné nepotetované místo

Muži

Po zdravotní prohlídce si pochvaloval, jak příjemné je cítit dotek slunce na vlastní pokožce. Jednalo se i pro něj o mimořádný výkon. Podle jeho týmu dosáhl nejen oficiálního měřeného rekordu, ale jednalo se skutečně o nejdelší dobu, kterou zanořený v ledu vydržel, i kdyby se do toho započítala příprava a nácviky na samotnou akci.

Reklama

Výběr článků

Načítám