Hlavní obsah

Michelinská restaurace zkrachovala přímo před zraky překvapených hostů

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas nějaká restaurace zkrachuje, to se stává. Podnik však o chystaném uzavření obvykle informuje s dostatečným předstihem. To v londýnské luxusní restauraci The Square byli hosté svědky krachu za plného provozu.

Foto: Profimedia.cz

Restaurace The Square v Londýně

Článek

Restaurace The Square v samém srdci luxusní londýnské čtvrti Mayfair byla držitelkou michelinské hvězdy. Do roku 2016 byla pravidelně oceňována dvěma michelinskými hvězdami ze tří možných, nyní se mohla pyšnit alespoň jednou. Ani to ji však v lednu před krachem „v přímém přenosu” neuchránilo.

Večeře byly v plném proudu, když do restaurace vešlo několik mužů v oblecích, kteří převzali majetek majitele Marlona Abely. Potvrdily se tak zvěsti o finančních problémech luxusního podniku.

Naprostá nedostupnost stála restauraci všechny tři michelinské hvězdy

Muži

„Po chvíli přišel číšník a omluvil se všem hostům. Sdělil nám, že musíme restauraci opustit, že právě zkrachovala. Opravdu smutný způsob, jak dostat večeři zadarmo. Byla to výborná restaurace,” napsala na sociální síť Sue Houghtonová, která v restauraci, jež otevřela v roce 1991 a do čtvrti Mayfair se přestěhovala o šest let později, slavila výročí.

Michelinský kuchař dostal vyhazov za to, že pozval přátele do svého podniku

Muži

Libanonský restauratér a podnikatel Marlon Abela vlastní v Londýně i další luxusní restaurace a podle serveru The Staff Canteen jsou rovněž v bezprostředním ohrožení.

Reklama

Výběr článků

Načítám