Hlavní obsah

Cestu za úspěchem nastartovala mladému muži zcela netradiční dieta

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snažíte se zhubnout přebytečné kilogramy a trápíte se u toho přísnou dietou a hodinami v posilovně? Jednadvacetiletý Američan Dylan Wall na to šel kapku jinak. Svoji hubnoucí cestu nastartoval bramborovou dietou, kdy několik týdnů nejedl nic jiného než sacharidy napěchovanou potravinu.

Foto: Profimedia.cz

Dylan zhubl zhruba 100 kilogramů.

Článek

V roce 2017 vážil Dylan 192 kilogramů. Na vysoké škole nedokázal držet krok se svými spolužáky, jeho sestra navíc tehdy čekala dítě a Američan nechtěl být pro svého synovce špatným vzorem.

„Tehdy jsem byl schopný si k snídani dát něco z fastfoodu, ve škole jsem obědval dvojitou porci prakticky čehokoliv, co zrovna v jídelně bylo. Večer jsem se tak nějak projedl až ke spánku,” prozradil.

Foto: Profimedia.cz

Dylan se vsadil se svým otcem.

Dylan se ale odhodlal ke změně a rozhodl se zhubnout. Napadlo jej, že první dva týdny omezí stravu pouze na brambory. Pokud byste se zeptali nějakého výživového poradce, pravděpodobně by vám podobný začátek procesu nedoporučil. Dylanovi ale konzumace brambor paradoxně pomohla.

„Nevím proč, ale díky bramborám jsem neměl chuť na žádná nezdravá jídla, kterými jsem se předtím ládoval,” vysvětlil mladík, jenž má obezitu v krvi. Zakulacené křivky má rovněž jeho otec i sourozenci, informoval server Metro.

Po bramborové dietě se mladý muž začal stravovat o něco pestřeji. Sledoval počet přijatých kalorií, snídal vaječné bílky, k obědu převažovalo krůtí maso, večer většinou kuře a zelenina.

Foto: Profimedia.cz

Nyní plánuje odstranění přebytečné kůže.

A nastolený režim přinesl rychle svoje ovoce. „Za první rok jsem dostal dolů přes 80 kilogramů. Do té doby jsem do posilovny nevkročil,” uvedl Dylan.

Po první fázi hubnutí začal pomalu se cvičením, zaměřil se především na běhání. Ačkoliv další kilogramy už takovou rychlostí dolů neletěly, podařilo se i tak Dylanovi zhubnout téměř sto kilogramů.

Morbidně obézní muž zhubl dvě třetiny vlastní váhy. Cvičit nepotřeboval

Muži

Nyní na Američana čeká operace, při které mu lékaři odeberou přebytečnou kůži, která mu na těle zůstala. Rád by se také specializoval na pomoc ostatním, kteří by se chtěli odhodlat k podobné změně.

„Vsadil jsem se s otcem o 100 dolarů, kdo první zhubne 60 liber (27 kilogramů). Vyhrál jsem, ale musím říct, že to později dokázal taky,” uzavřel povídání Dylan.

Anketa

Drželi jste někdy přísnou dietu?
Ano
49,9 %
Ne
50,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6889 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám