Hlavní obsah

Sázkař asi přijde o rekordní sumu, světlo na konci tunelu skomírá

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou radost z výsledku amerických prezidentských voleb zřejmě nemá nejmenovaný sázkař z Velké Británie. Tajemný obchodník vsadil celkem pět milionů liber (150 milionů korun) na vítězství současného prezidenta Donalda Trumpa. S největší pravděpodobností se tak zapíše do historie jako největší smolař v historii politických sázek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bývalý bankéř, jehož současné sídlo je mimo Velkou Británii, vsadil tučnou sumu prostřednictvím soukromé sázkové kanceláře, která je registrována na malém karibském ostrově Curacao.

Sázkař vsadil v britském kurzu 37/20, českým sázkařům možná bude znít povědoměji ekvivalent 2,85. Pokud by se Trumpovi povedlo zvrátit dosavadní výsledek voleb například soudní cestou, přišel by si sázkař na 14,25 milionu liber (420 milionů korun). Jestliže se ale očekávaný volební výsledek potvrdí a do Bílého domu usedne v dalším období Joe Biden, pak sázkař dočista ostrouhá.

Zdroj z okolí zámožného finančníka potvrdil deníku The Sun, že sázkař konzultoval sázku s blízkými spolupracovníky současného prezidenta. I to napovídá, že Trumpův tým byl o výhře zřejmě velmi zásadně přesvědčen.

Pohádkový jackpot ve sportce si vyzvedla studentka žijící v zahraničí

Koktejl

Sázková kancelář označila sázku jako „zřejmě nejvyšší vklad na politickou příležitost v historii”. Pokud skutečně do křesla hlavy státu usedne Joe Biden, zklamaných ale bude mnohem víc. Tatáž sázková kancelář uvedla, že v posledních dnech před volbami mířily tři ze čtyř sázek právě na výhru Donalda Trumpa.

Rekordní live sázky

Mimořádný zájem vyvolaly americké volby také v českém sázkařském rybníčku. Většina vkladů u sázkové kanceláře Tipsport mířila na Trumpa (68,5 milionu korun), na Bidena se sešly vklady za 27 milionů korun.

Enormní zájem byl také o live sázky, jejichž kurzy se překlápěly ze strany na stranu. Tehdy už ale sázkaři víc věřili demokratovi, na jehož výhru putovalo během sčítání hlasů 21 milionů korun, na Trumpa bylo vsazeno dalších necelých 17 milionů korun.

Jedná se o rekordní částky na politické události. Dosavadní rekord drželo druhé kolo prezidentské volby v ČR v roce 2018, kdy lidé vsadili téměř 12 milionů korun, informovala společnost na svých stránkách.

Anketa

Měli jste vsazeno na letošní americké prezidentské volby?
Ano
15 %
Ne
85 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11787 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám