Hlavní obsah

Zahajovací film přehlídky Tady Vary míří do kin

Minulý pátek zahajoval australský snímek Než skončí léto filmovou přehlídku Tady Vary. Ve čtvrtek 9. července zamíří do dalších českých kin. Na svém kontě bude mít už více než čtyři tisíce diváků, kteří si jej již nenechali ujít. To z něj učinilo čtvrtý nejnavštěvovanější film uplynulého víkendu.

Než skončí létoVideo: AEROFILMS

 
Článek

Příběh nelehkého dospívání jedné dívky patří k šestnácti snímkům vybraným pro přehlídku Tady Vary. Šestnáctiletá Milla, která se navzdory vážné nemoci cítí více naživu než kdy předtím – se totiž právě zamilovala do průšviháře Mosese.

Její nový přítel je ovšem pro její rodiče noční můrou. Nicméně brzy se ale ukáže, že setkání s láskou je to nejlepší, co Millu a potažmo celou její rodinu mohlo potkat.

 Hodně černého humoru

Millu ve filmu Než skončí léto ztvárnila jednadvacetiletá australská herečka Eliza Scanlenová. Jedná se o její první hlavní filmovou roli, do povědomí filmových a seriálových fanoušků se už ale zapsala dříve. V roce 2018 zazářila po boku Amy Adamsové a Patricie Clarksonové v osmidílném seriálů Ostré předměty, o rok později se objevila po boku Emmy Watsonové, Saoirse Ronanové a Florence Pughové v úspěšném filmu režisérky Grety Gerwigové Malé ženy.

„Hrát Millu pro mě bylo neskutečně radostnou a intenzivní zkušeností. Milla je tak plná života, neustále se vyvíjí a mění… Její energie se do mě obtiskla. Neznám žádný jiný příběh o dospívání, který by působil tak svobodně a energicky. Nedovedu přesně říct, čím to je, ale myslím, že důvodem bude také to, že autorkou scénáře je Australanka Rita Kalnejaisová. Tím pádem je ve filmu hodně černého a nesentimentálního humoru, pro který má Rita velký cit,“ říká Scanlenová.

Do českých kin snímek vysílá KVIFF Distribution, společný distribuční label MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilms.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám