Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Proč Rusko nejvíc ohrožuje sám Putin?

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 21. dubna 2022

Článek

● Rozhovor s americkým historikem Stephenem Kotkinem o současném Rusku; jak by tamní vládci mohli uniknout ze začarovaného kruhu „věčné ruské geopolitiky“, proč by bylo moudré rozhodnutí rozšířit NATO až k ruským hranicím a proč největší nebezpečí pro Rusko představuje sám Vladimir Putin?

● Rozhovor s ekonomem Liborem Duškem o tuzemském vězeňství; proč patří Česko v rámci Evropy k zemím s největším počtem vězňů v poměru k počtu obyvatel, kolik peněz vynakládáme na zbytečně přísnou represivní politiku a proč bychom měli změnit své mentální nastavení ve vnímání „alternativních“ a „základních“ trestů?

Foto: Josef Fencl, ČTK

Fotografie z Prahy ze srpna 1968

● Recenzi historika Jana Mervarta na knihu politologa Miroslava Nováka Pražské jaro 1968. Přerušená revoluce?; v čem se podle autora recenze nekonzistentní Novákův výklad československého roku 1968 blíží parodii vzdělanosti a jaký odkaz osmašedesátého nás může dodnes inspirovat?

● Sloupek Štefana Švece o tom, proč je v čase války a nenávisti důležité hledat pozitivní protipříběhy – ať ruských demonstrantů zavíraných do vězení za protiválečné protesty, anebo ruských vojáků, kteří v obsazené ukrajinské škole napsali dětem na tabuli omluvný vzkaz

● Krátké glosy o nových knihách; jsou to souborné knižní vydání všech čísel časopisu Humus a román Pavla Hénika Konspirace

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám