Hlavní obsah

Uklizený prostor před Gottovou vilou opět zaplňují svíčky a vzkazy

Prostranství před vilou zpěváka Karla Gotta na pražské Bertramce, které nechalo město v noci na úterý uklidit, se začíná znovu plnit. Fanoušci tam přinášejí svíčky, květiny a vzkazy.

Lidé opět nosí květiny a svíčky před dům Karla Gotta Video: Novinky

 
Článek

„My jsme to spojili. Jsme tady na výletě, takže jsme se tady zastavili s bratrem,“ řekl Novinkám muž, který podle svých slov dorazil „od Liberce“ a který na místě zapálil svíčku.

Gott, který trpěl akutní leukémií, zemřel 1. října, nedlouho poté začali fanoušci před jeho vilu nosit svíčky a vzkazy. Neustali ani po posledním rozloučení, které se konalo o uplynulém víkendu, ani po úklidu prostranství z noci na úterý.

Poslanci drželi za Gotta ve Sněmovně minutu ticha

Karel Gott

BEZ KOMENTÁŘE: Dělníci odklidili svíčky před vilou Karla GottaVideo: Novinky

V úterý přicházeli zpravidla ti, kteří to nestihli dřív. „V sobotu jsme nemohli, ani v neděli, takže jsme tu až dneska,” svěřila se žena. Měla podle svých slov obavy, že by na místě mohla být policie a že nebude možné zapálit svíčku, to se však nestalo.

S Gottem se v katedrále loučili Zeman s Babišem, Jágr i umělci

Karel Gott

Oproti koberci ze svíček, který se na místě vytvořil za uplynulé dva týdny, působí nové „přírůstky” výrazně skromněji. V úterý odpoledne byly na místě desítky svíček.

BEZ KOMENTÁŘE: Nedělní záplava svíček a květin před vilou Karla GottaVideo: Novinky

Jen podívat se přišla i další Gottova fanynka. Původně plánovala zapálit svíčku v úterý, nakonec však kvůli zprávám o tom, že se bude pieta odstraňovat, přijela už v neděli. „Tak jsem si říkala, že to asi nepočká,” poznamenala.

Také u piety v Kinského zahradě, která byla odklizena v pondělí, přibývají i v úterý svíčky, květiny a vzkazy.

Skandál na Gottově pohřbu: ministr Kremlík předběhl frontu, Babiš se zlobí

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám