Hlavní obsah

Zemřel Howard Hesseman z Policejní akademie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Howard Hesseman zemřel o víkendu ve věku 81 let. Měl za sebou přes sto rolí ve filmech a seriálech, mimo jiné hrál Petera Lassarda v Policejní akademii 2, postavu Maxe v seriálu Zlatá sedmdesátá a soudce Roberta Thompsona v seriálu Kauzy v Bostonu.

Foto: Profimedia.cz

Policejní akademie 2: George Gaynes, Howard Hesseman a Steve Guttenberg

Článek

Rodák z Lebanonu ve státě Oregon se v San Francisku v šedesátých letech připojil ke komediální herecké společnosti The Commitee. V roce 1968 už pronikl také do televize, kde se mihnul v seriálech Dragnet a The Andy Griffith Show.

Čtyři roky měl velkou roli DJe, který si říkal Dr. Johnny Fever Caravella, v televizní sérii WKRP in Cincinnati. Byl díky ní nominován i na cenu Emmy. Objevoval se také v sériích Soap a To je vražda, napsala.

Výraznější byl seriál z osmdesátých let Head of the Class, kde Hesseman hrál několik let učitele Charlieho Moora. V roce 1989 se tam krátce objevil i začínající mladý herec Brad Pitt.

Foto: Profimedia.cz

Howard Hesseman

Naposledy si Hesseman zahrál v roce 2018 v americké komedii Dirty Politics.

„Byl to průkopnický talent, celoživotní přítel a dlouholetý klient,“ uvedl jeho manažer Robbie Kass, který ho vnímal také jako štědrého člověka.

„Bude nám bolestně chybět a vždy si ho budeme cenit,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám