Hlavní obsah

South Park zesměšnil Putina

V americkém seriálu South Park zesměšnili ruského prezidenta Vladimira Putina, který rozpoutal válku na Ukrajině. Jde o první případ, kdy seriál tematizoval tyto aktuální tragické události.

Foto: Comedy Central

South Park

Článek

Tvůrci Trey Parker a Matt Stone vyrábějí seriál na rozdíl od ostatních velice rychle, a jsou tak schopni jako jediní reagovat na aktuální události.

V epizodě Back to the Cold War (Zpátky do studené války) jsou chlapci ve škole vystrašeni cvičením pro případ nukleárního útoku.

Putin podle nich zamrznul v osmdesátých letech minulého století a je agresivní, protože „už mu nefunguje pindík jako dřív“.

Remake filmu po téměř 100 letech. Sci-fi Metropolis se vrací

Film

V současnosti běží 25. řada seriálu South Park, který proslul černým humorem a totální nekorektností vůči všem. Nedávno Parker a Stone uvedli také filmy South Park: Post COVID a South Park: Post COVID: The Return of COVID na streamovací službě Paramount+.

Stan, Kyle a Cartman se v nich zase spojili ve snaze zachránit Kennyho. V Post Covidu, uvedeném koncem listopadu, se známé postavičky objevily v budoucnosti po 40 letech.

Z kluků jsou dospělí ztroskotanci, navíc pořád trvá pandemie a svět se potácí v beznaději. Trey Parker a Matt Stone si ve filmu utahují z odpůrců očkování nebo z woke culture. Seriál byl už dříve zakázán v Číně.

Válka na Ukrajině mezitím dál pokračuje. Ruský byznysmen Alex Konanychin podnikající v USA nyní nabídl odměnu milion dolarů tomu, kdo Putina svrhne.

Ruský byznysmen nabízí generálům milion dolarů za Putinovu hlavu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám