Hlavní obsah

RECENZE: Love Life. Tichá holka a sex ve městě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Love Life je neokázalá série o mladých lidech ze současné Ameriky, kde nejde o politiku, drogy, mafii či odvážné sexuální scény. Žije se v ní normální život a ten dá někdy pěkně zabrat.

Trailer seriálu Love LifeVideo: HBO Max

 
Článek

Mladá hrdinka Darby není omračující hollywoodská kráska, spíše slušná, milá holka odvedle. Zamotává se do vztahů, které jí moc nevycházejí, ale zachovává si romantickou víru ve věci příští. Darby má věrohodně načrtnutou psychologii, není povrchní a seriál celkově netlačí na efektnost situací.

Zvláštní na sérii Love Life je, že je vlastně úplně obyčejná - nevnucuje politiku, neřeší menšiny, nehemží se to tam transsexuály ani bisexuály a divákovi se netluče do hlavy agresivní feminismus (na dnešní americký seriál téměř neuvěřitelné). Nevedou se ani řeči o rasismu a nechodí se demonstrovat.

Obyčejní lidé jen žijí své životy. Scénář otevírá problémy typu: Jak zaplatíme nájem? Můžeme si dovolit děti? Na dnešní dobu působí překvapivě umírněně až cudně. Po různých Sexech ve městě jako by se vracel do televizního světa přelomu osmdesátých a devadesátých let, kdy byla vrcholem zvrhlosti Julia Roberts ve vaně a Richard Gere v trenýrkách.

Foto: HBO

Jsem úplně obyčejná holka. Zajímám vás? Tichá Darby má své sny, ale nemyslí si, že spasí svět.

Drobná brunetka Darby nechce být prezidentkou, chce se vdát, mít děti a řeší normální problémy nižší střední třídy. Jistě to není špičková intelektuálka, ale hloupá také není. Své přehmaty a trapasy zvládá s krajním vypětím sil, ale nakonec to vždy nějak „dá” a divák se u toho celkem zasměje.

Každá epizoda série má rozumnou stopáž kolem třiceti minut. Pobaví, neurazí. Nepřináší nic provokativního a ceny asi sbírat nebude, ale po pár dílech to vypadá, že civilní Anna Kendricková zde podává v hlavní roli jeden z nejlepších výkonů své kariéry.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám